100 км. марафон по Південному Бугу

Відмітити
0

?Водний марафон 2011? - старт нового туристичного сезону
З 8 по 10 квітня відбулися щорічні змагання - Відкритий Кубок Вінницької області з техніки водного туризму ?Водний марафон 2011? пам?яті О.О. Кв?ятковського, що проводиться Вінницьким туристсько-спортивним союзом на річці Південний Буг. Від м. Вінниця до с. Сокілець, Немирівського району, Вінницької області. Це безпрецедентна гонка, під час якої учасники долають відстань у 100 км всього за дві доби.
Щороку ці змагання збираються учасників з усієї України і не тільки.
Цього разу спортсменам довелося змагатися не тільки між собою, але й із важкими погодними умовами. За ці два дні примхлива весна пригостила спортсменів і дощем, і снігом, навіть градом, шквальним вітром. Змагання перетворилися на справжнє випробування на міць, мужність, витривалість. Із 34-ох заявлених екіпажів 11 до фініші так і не дісталися.
На відміну від першого етапу, який учасники проходили за перший день, другий відрізок марафону багатий на пороги. Вони особливо екстремальні ранньою весною, коли Буг повноводний. Найцікавіша частина марафону - заключна. Фінішна пряма - гряда найбільших Сокілецьких порогів І-ІІ категорії складності, мальовничі скелясті береги. Тут можна переконатися, що недарма цей спорт має приставку ?екстремальний?. Остання зупинка туристів поряд із старовинним млином збудованим німецькими майстрами в ХІХ столітті.
Сплав рікою, як відносно новий вид туристичного відпочинку в Україні, стає дедалі популярнішим. Південний Буг є привабливим для початківців завдяки відносно не складним порога, мальовничим скелям на берегах, неповторній флорі та фауні Побужжя.
Участю у водному марафоні, як правило, розпочинає туристичний сезон клуб активного відпочинку ?Екстрімlife?, що ласкаво запрошує усіх бажаючих спробувати свої сили в водному туризмі, побачити красу подільської землі. Для того, щоб насолодитися унікальним природним ландшафтом, поєднанням скелистих берегів та безкраїх полів не потрібно далеко їхати. Усе це можна знайти тут, на Батьківщині.
Подробиці: http://exstrimlife.in.ua

Ярослав Хороший

Підписатися на Коментарі для "100 км. марафон по Південному Бугу"