Карпати 2кс - Харчування

Відмітити
0

Шановне панство, я (ваш завхав) закінчую розкладку.
Основне меню готове, наводжу останні штрихи.
Саме час висловити свої побажання-поради-зауваження.
Розкладка багато в чому аналогічна тій, за якою ми харчувалися в минулому поході. Я намагалась зробити її ще більш різноманітною і смачною.
Норми продуктів і розташування страв протягом дня визначені керівником, а тому обговоренню не підлягають =)
Але якщо ви хочете печеньки замість бубликів, кислі цукерки замість солодких або запропонувати якусь нову похідну страву...
Як кажуть підчас весіль в американських фільмах, "скажіть зараз, або мовчіть довіку..." (в нашому випадку - до кінця походу).

Тут будуть новини щодо хавки.

Незабаром: аукціон сушки.

Відмітити
0

Прошу якнайшвидше відписати всіх, хто йде в похід:
1) ставлення до продуктів тваринного походження (їм усе/їм усе, крім м'яса/ нічого не їм О_о)
2) що сподобалось і не сподобалось в харчуванні у нашому минулому поході (для тих, хто в нього ходив) та в інших походах (для всіх)
3) побажання щодо хавки (розгляну будь-які, втілю по можливості)
4) запропонуйте новий рецепт похідної страви, якусь цікаву ідею для перекусу
5) задайте всі питання щодо хавки, які цікавлять

Відмітити
0

1) Повна вегетаріанка (мяса, рибу та морепродукти не вживаю взагалі), молочні продукти та яйця їм залюбки
2)-
3)-
4)-
5)Як бачити, я не привередлива, але трошки є хвилювання щодо норми білка та заліза для таких людей як я))Як що можно відпишись, чим збираєшся поповнювати цей запас!

дякую!

Відмітити
0

"Удар пришел с неожиданной стороны". Я була щиро певна, що моя турбота про вегетаріанців обмежиться формуванням такої розкладки, де м"ясо можна закидати після приготування страви.
Якщо чесно, я не планую жодних додаткових ніштяків для вегетаранців.
Що я можу сказати. Потурбуйтесь про себе самі - напишіть, що вам треба. Я не бачу жодних пропозицій по хавці.

З того, що може бути тобі цікаве і корисне:
1)На сухих обідах - тільки сир (не буде ковбаси-сала-бастурми) - це через вегетаріанців;
2)Часом до вечері\сніданку буде сир. Всі страви містять сушені овочі та спеції - має бути смачно навіть без м"яса;
3)Сухого молока майже не буде. Яєчного порошку не буде взагалі - так вирішив керівник;
4)Щодо білка, щодня їмо горіхи в якості карманки - цього має бути достатньо. Щодо заліза, в крупах які ми їмо на сніданок-обід-вечерю, його більше ніж в м"ясі в 1,5 - 5 раз.
5)Я детально вивчила розкладку 4кс (яку мені надав керівник в якості прикладу) - там було 3 вегетарінців і нічого спеціального для них передбачено не було. Наскільки мені відомо, в тому поході жертв неповноцінного харчування не було, тож не хвилюйся =)

Відмітити
0

У нас 3 повні вегетаціанці))) Ще я і хлопчик Саня...
Прошу всеж команді не ігнорувати цей факт:)))

Відмітити
0

У нас в поході вегетаріанці брали замість м'яса свої продукти на свій власний розсуд - сир, горіхи і т.п. Завхоз просто говорив скільки потрібно їх брати по вазі (це еквівалент ваги всього м'яса на одного учасника на похід)

Відмітити
0

1. Не їм мяса, риби, морепродукти, сало і тому подібне.
2. неможу пити чай каркаде і чай з лимоном. Якщо заварюється каркаде або хтось кидає лимон у котел - фактично я лишаюсь без чаю і дію надалі як людина, яку варварським способом лишили без чаю:)
3. Дуже люблю молочку та солодкі завтраки, в тому числі манка і вівсяночка. НЕ люблю макарони - по можливості по-меньше, на завтрак вони взагалі в мене не залазять.
4. Дуже люблю рецепт походного Куліша: картопляне пюре+кукурудзяна крупа, морква, лук, сушені печериці, топлене масло. У готове додається зверху терта бринза.
5. Є пропозиція вегетаріанцям напипати при роздачі хавки на 1-2 ложки каши більше аніж тим хто їсть мясо, врахувати це по вазі у роскладці. А інше по вазі, що не вистачає - сказати скільки можна взяти собі самому хавки. І не забути врахувати цю вагу в те що кожен несе. Тобто ми самі собі будемо нести їжу, щоб добити вагу розкладки.

Відмітити
0

Привет из Харькова. Ем все.
Пожелания:
по возможности исключить батончики типа сникерс и т.п. Потому что там арахис а это не орех, а БОБ.
Хорошо бы брать толковый шоколад, лучше черный. Толковый это без усилителей, стабилизаторов и прочей химии. Ну или такой где всего этого поменьше.
Поменьше продуктов с глуаматом натрия.

Я конечно их молча есть буду.. но.. не надо :)

По возможности прошу ограничить колличество манной каши

По карманке:
Пожайлуста не берите сушенные бананы. ГАДОСТЬ редкая. Лучше - эквивалетное колличество фиников (вяленных).
исключить арахис
вяленные бананы на мой вкус сильно сладкие, и очень хочется пить.

По поводу аукциона сушки. На новый год себе сушку подарил. Еще не пробовал.

Відмітити
0

1) Всеядний
2) Хотілось щоб в обід хотя би два заряжених термоса були з цукром. Бо глюкоза - це енергія!!!
3) Шоколад - повинен бути солодким, а не гірким (тіпа натуральний). Обожнюю E-добавки і всяку гадось.
4) -
5) -

Відмітити
0

1. не ?жываю мяса. рыбу у паходных умовах ем. малочнаму рэспект
2. продраскладка была добрая. не спадабалася хіба што кукурузная каша, але і яе есьці можна было
3. клёва было б каб не было а?сянкі, з нядужа да?ніх пор яе не пераношу на дух, смак і пах..
4. файна было б гарбату часам з імбіром та карыцаю варыць - гэта карысна і смачна, калі канешне народ не супраць
5. а?сянка плануецца?

Відмітити
0

4. це треба свіжого імбиру взяти? скільки його треба на людину, на твою думку?
5. планується один раз за похід (несолодка), можу замінити гречкою (її у нас малувато), якщо ніхто не проти.

Відмітити
0

прасьцей канешне ж меленага ?зяць, ён лягчэйшы та кампактнейшы. колькі залежыць ад частаты выкарыстаньня, на адзін раз на ?сіх я умаю што грам 10 будзе дастаткова.
наконт замены а?сянкі грэчнай - мы з ігамрам дакладна за! а вось як астатнія..

Відмітити
0

вегетаріанці, добирають 650 г на людину, але ти їси рибу.
тобі добрати 600 г

Відмітити
0

1) нормальне.
2) -
3) до сухофруктів пропоную додати сушену диню і чорнослив (вони кульно регулюються перестальтику), якщо звичайно таких не було заплановано.
4) -
5) -

Відмітити
0

1. Вегетаріанець (не вживаю м"яса, риби, морепродуктів), їм молочні продукти
2. -
3. Можна замінити для вегетаріанців м"ясні/рибні компоненти страв еквівалентом сиру чи горіхів - централізовано або дійсно в індивідуальному порядку з попереднім отриманням норм від зав. по харчуванню
4. -
5. -

Відмітити
0

Панове, я - завхав недосвідчений і ви мене трошки налякали.
У деяких перерахованих вами ситуаціях я бачу кілька варіантів вирішення і я їх наведу. А обирає нехай керівник.
1) еквівалент ваги всього м'яса на одного учасника на похід - напишу днями, після узгодження розкладки із Артемом, добирати вагу сиром-горіхами пропоную в індивідуальному порядку;
2) лимон буде по кружках;
3) чай каркаде планувався (на найближчому тренуванні у середу опитаю команду - в залежності від громадської думки\вказівки керівника, або заміним каркаде іншим чаєм, або візьмем тобі пару чайних пакетиків і завчасно віділлєм кип"яточку)
4) молочку та солодкі сніданки НЕ любить більшість команди + їх кількість визначена керівником, тому збільшити їх кількість не вдасться (у нас 2 солодкі каші і 1 манка - то все на сніданок);
5) куліш вже є в розкладці (група вже куштувала його в минулому поході). якщо більшість за, можу зробити 2 рази.
дуже дякую, що хоч хтось надав свою пропозицію страви;
6) Тьома! Порахувати вегетаріанцям більше каші? І якщо так, то наскільки?
7) снікерсів не буде і арахісу теж - я також не вважаю його горіхом =)
8) думки щодо шоколаду явно розділились. думаю взяти чорний\молочний 50\50, або як скаже Тьома. бажаючі зможуть помінятись на місці;
9) споко, не буде підсилювачів смаку - тільки натуральні спеції;
10) фініки будуть кілька раз. сушені банани планувались 1 раз. сама їх не люблю, тож якщо до середи тут не відпишеться достатня кількість любителів бананів - виключу;
11) щодо солодкого чаю на обід, цукор в обід я включила, далі все залежить від вас))
12) чорнослив і сушена диня є по 1 разу. якщо є достатня кількість їх любителів - можу зробити 2 рази;
13) список того, що потрібно насушити - відсвяткую сьогодні свій День народження і викладу;

Щиро дякую усім небайдужим за оперативне реагування і участь в підготовці до походу.

Відмітити
0

З каркаде вирішим. Додаткові кілька чайних пакетиків - нормальний вихід. Каркаде не більше 2-х разів за похід.
Вегетаріанцям більше каші не рахувати - у них будуть свої вегетаріанські ніштяки замість м'яса.
Снікерси - точно ніхт! Арахіс - давайте спробуємо без нього. Але щоб була нормальна різноманітність інших горіхів!
Шоколад - чорний і молочний 50/50.
Сушені банани - нафіг! В'ялені банани - включити в розкладку.

P/S/ З днем народження!:) Успіхів в нелегкій справі завхоза! Ну і в усьому іншому:)

Відмітити
0

ЖАНЧИК!!!

Поздравляем тебя с Днем Варенья!

Желаем тебе быть сильной, счастливой, любимой и никогда не стоять на месте:)

Пусть у тебя всегда находяться силы каждый день становиться чуточку лучше, чуточку хитрей:)

Ты точно будеш успешной и уверенной в себе всегда - так шагай уверено по этой жизни, и обязательно с улыбкой!

Крепко целуем и обнимаем.
п.с. приходи на тренировку на выходных - будем за уши тягать:)

Відмітити
0

О Вєлікій ЗавХав!
Нехай Боги похідних ядств снізайдут до тебе, наповнять тебе силою, вдачою і завзяттям, щоб дрєвні карпатські перевали, полонини і вершини тебе не лякали, а завжди приймали з розкритими обіймами і вводили тебе в сакральний стан!

Відмітити
0

1) Люблю коли м'яса багато і їм усе впідряд
2) Мяска би, солодкого б...=)
3) Я за молочний шоколад
4) ай донт ноу
5) коли буде готова розкладка?

Відмітити
0

Панове вегетаріанці, добирайте 650 г на людину.

Починаємо аукціон сушки!
У коментарях буду вказувати необхідну кількість СУШЕНОГО продукту та орієнтовну усушку, взяту з цієї http://www.tkg.org.ua/node/2048 статті.
Якщо до вечора неділі 24.03.2012 залишаться "вільні лоти" - розподілю сама.
Треба як можна скоріше починати. Хто може взяти у Тьоми сушку на вихідні?

Відмітити
0

Буряк - 52 г
Морква - 182 г
усушка 1: 10

Перець болгарський червоний - 208 г

Відмітити
0

Привет)
У меня есть насушеная капуста. Давай ты за меня посушишь 52 грамма буряка? А я типа за тебя посушила капусту?

Відмітити
0

грыбы - мяне ёсьць сушоныя. там баравікі, падбярозавікі... яны ядроныя дастаткова. падыйдуць? магу перамалоць. тады іх больш зручна будзе выкарысто?ваць і не спатрэбіцца разварваць.

Відмітити
0

Аленкі, ти можеш їх зважити і написати вагу? Перемелювати не треба. Привезеш все, що в тебе є насушеного в Денеші, добре?

Відмітити
0

ок. сёньня адкапаю іх та ?зважу. проста справа - тым што яны цэліком сушаныя і до?га разварваюцца. у дэнешы прыцягну

Відмітити
0

грыбо? па?кіло адсыпала. 507 на маіх вагах праблематычна ?зважыць, але не меньш таго. (адразу папярэджваю - на іх засталіся прыкметы расьліннасьці - сьцеблі ды травінкі - гэта не бруд і не трава зь лесу, гэта ?кроп. яны сушыліся - печцы на ?кропе.)

яшчэ маю сушоныя яблыкі, грушы, глог ды крыху чарніц. патрэбна???

Відмітити
0

Значить будеш приймати активну участь у закупівлі продуктів і фасовці

Відмітити
0

Завтра ввечері я буду на КПІ, можу привезти сушилку. Потрібно її в мене забрати. Хто? Макс, Віра?

Відмітити
0

ні не всі.
для початку написала ті, кількість яких вже визначена, щоб не довелось досушувать потім 30г помідорів.

Відмітити
0

1)Квасоля - 2 кг (це не опечатка). Має бути готово до поїздки в Денеші.
Паста томатна - 104 г

2)Лимон - 195 г
Яблука - 260 г
Гарбуз - 260 г

Тепер все)
Лишається ще м"ясо в салі, сушене м"ясо і топлене масло. Але то після Денешів.
Доречі, я відкопала на ткг 3 різні способи сушки м"яса і вже випробувала всі 3. В Денешах спробуєте, що вам більше до смаку.

Відмітити
0

жду развесовку мяса в сале.
готов так-же сделать топленое масло.

Відмітити
0

Збираю разом для зручності.

Хто що сушить
Slavy4anka: морква - 182 г, картопля - 1040 г, капуста білокачанна - 78
veter_zy: цибуля - 416, буряк - 52 г, гриби - 507 г, яблука - 260 г
Olya-lya: горошок консервований - 39 г, кукурудза консервована - 117 г, маслини - 39 г
Demok: гарбуз - 260 г
brainiac: квасоля - 2 кг
artstein: паста томатна - 104 г, лимон - 195 г
MAG: м"ясо в салі і топлене масло (вагу буде відомо після поїздки в Денеші)

Купуєм готові (якщо якість влаштує, протестим в Денешах) - помідори - 442 г

Питання в тому, хто буде сушити м"ясо (вагу буде відомо після поїздки в Денеші).

Прошу відписатись тих, хто йде в похід і ще нічого не взяв собі сушити. Поки відписався тільки Lethe 1888. У нас 9 чоловік в похід іде?

Відмітити
0

Тобі лишається м"ясо. Споко, я знаю, що в тебе нема духовки.
Будеш разом зі мною сушити його у мене вдома. Там багато, я одна завернусь.

Відмітити
0

Жанна, підкажи в якому вигляді сушити гарбуза: у сирому чи провареному. І ще: його має бути насушено 260 гр чи висушити 260 гр сирого/провареного?

Відмітити
0

Що саме у фразі "буду вказувати необхідну кількість СУШЕНОГО продукту" є малозрозумілим?))
Думаю, що в сирому. На ткг інфи не знайшла, тож спитай керівника на всякий випадок.

+ доки не забула. ти взяв собі найменше, тому додатково назначаю тобі сушити копчену курятину. точну вагу скажу завтра до вечора.

Відмітити
0

Жанна, процес сушки (включно з м'ясом) повинен бути завершений до 21 квітня. Контролюй це.
На вихідних 20-21 квітня ми купуємо і фасуємо продукти. Під час фасовки повинно бути АбСОЛЮТНО все, щоб кожен зміг після збору забрати те, що буде нести в поході

Відмітити
0

Пані та панове!
Мене непокоїть питання сушки. Я, як завхав, відповідаю за усе, що стосується хавки. Але це не означає, що голова з цього приводу має боліти тільки в мене. Взявши собі сушити певний продукт, Ви взяли відповідальність за те, щоб він був висушений до потрібного терміну (нагадую, до 21 квітня). На даний момент активність з цього боку помічена серед малої кількості учасників =(
Ви дорослі люди і маєте розуміти, що продукти самі себе не посушать)
Також мене непокоїть те, що ви не підтримуєте мене в курсі того, що робите для підготовки нашого харчування у поході :-(

Прошу усіх ТЕРМІНОВО відписатися щодо сушки: чи готово (в когось там щось готове було), чи сушите зараз, коли плануєте і можете приступити до сушки, чи потрібна громадська сушилка (хтось має можливість намутить самостійно - це пришвидшить процес).

Одним словом, чекаю від усіх feedback.

Хто завтра зможе взяти сушилку в Макса? (Він, здається, закінчив. Але не знаю напевно - Макс мене ігнорує). Можете знайти номер Макса у відповідній темі і зв"язатись безпосередньо із ним (потім відпишіть мені, якщо заберете сушку)

Також попереджаю заздалегіть. В розкладці можливі зміни (змінились вихідні дані, можливо ще зміняться після Денешів). Якщо раптом доведеться щось досушувать - цим будуть займатись ті, хто ще не приступав до сушки. Ті, хто до моменту змін виконає завдання будуть вільні - вони вже відстрілялись.

Відмітити
0

Я не знаю, хто має сушити. Сушилка стоїть. Еге-ге-гей! Народ, кому агрегат потрібен?

Відмітити
0

горошок, кукурудза, маслини - готово. Кому передавати естафетну сушилку?

Відмітити
0

молодець)
згідно моїх даних, не приступав до сушки поки тільки Demok.
у мене не вийшло йому додзвонитися. спробуй ти.
зателефонуй йому завтра і передай сушку.
якщо він відмовиться (кажись казав, що може сам десь сушку намутить) - тягни її на збір в неділю.

Відмітити
0

Тьома люб"язно підказав, що розкладку у вигляді таблиці ніхто читати не буде. То я написала для вас меню. Ознайомтесь. Прокоментуйте. В поході зауважень не прийматиму!
Перша колонка - номер дня, друга - прийом їжі (сніданок, перекус, обід, вечеря), третя - страва (сушені овочі та спеції не вказую - буде сюрприз).

1 П миндаль жар изюм
О уха
В куліш з тушонкою
2 С яблучна вівсянка
П кеш"ю жар банан
О борщ
В лазанья с копч кур
3 С шоколадна манка
П фисташки ананас
О солянка
В чили кон карне гов суш
4 С жареные суши
П фундук суш курага
О с\о гуддей сир 2
В чечевица с суш кур
5 С пшеничка з суш кур
П миндаль жар и финики
О с\о гуддей сир 3
В ячка з тушонкою
6 С жареный рис с суш кур
П кеш"ю жар папайя
О с\о гуддей сир 4
В горох з суш гов
7 С гречка с жульеном
П фундук жар черносл
О луковий суп
В фунчеза риба
8 С гарбузова каша
П кеш"ю суш диня
О грибний суп
В макароны по-флотски суш гов
9 С гречка с туш
П миндаль суш и финики
О с\о гуддей сир 1
В кус-кус суш гов
10 С чечевица з тушонкою
П грецкий инжир
О суп народов Памира
В баннош
11 С гречка з суш гов
П фундук жар и вишня
О с\о гуддей сир 5
В плов с тушонкой

Відмітити
0

Остаточні норми ГОТОВОГО м"яса, г
М'ясо в салі 1800
Гов'ядина сушена 1520
Курятина сушена 1040
Курятина копч суш 400

М'ясо в салі 1800 - 5 окремих пакунків по 360 г
Масло топлене 676 - можна все разом у ГЕРМЕТИЧНИЙ пластиковий судок

Відмітити
0

понял, записал.
мясо какое свинина или говядина?

Расчет для говядины:
3500 кг мяса 1500 грамм нутр. жира
Говядина дороже чем свинина и цена ее около 50 грн\кг за мякоть. Сегодня уточню. Ориентировочно 50*3,5 + 10*1,5 = 190 грн.

по результатам прошлого года для свинины:
мяса 2,5 кг нутряного жира 1кг на упаковочный 2,5*42 + 10*1 = 105 + 10 = 115 грн

цена свинины за кг - 42 грн (магазин проверенный). нутряной жир на базаре в прошлом году стоит 10-12 грн\кг.

По топленому маслу. Практика показала что нужно брать хорошее "сырье" (ГОСТ) примерно по 60 грн\кг. Нам нужно грамм 800 . Ориентировочные затраты 48 грн.

Відмітити
0

закупил 755 грамм масла по 64.40. потратил = 48.60 грн

получил 420 грамм топленого масла (гхи) а так-же 140 грамм сладких жиров (пена). Пена съедобная и вкусная. Похожа на сливки.
На сайтах пишут "Пену впоследствии можно использовать для добавления в каши или другую пищу)". Что бум делать?
Вариант 1 - я съедаю на месте здесь докупаю столько же масла "за свои"
Вариант 2 берем с собой. Сколько хранится и доживет ли в холодильнике до похода пена не знаю. Даже если да я бы ее "уговорил" в первый день во избежание.

по поводу тушенки - отпишусь обязательно

Відмітити
0

1) по какому рецепту ты готовил гхи? я читала, что это не просто топленое масло, а каким-то специальным образом. просто для себя интересно.
2) в поход должно поехать 676 г топленого масла.
3) непредусмотренные продукты в поход поехать не должны, тем более, если они могут испортиться и вызвать длительное заседание всей группы в кустах после употребления. думаю, медик будет против.
4) если я правильно понимаю, пена является побочным продуктом производства и учету не подлежит. делай с ней, что хочешь.

Відмітити
0

Топленое с секретными ингридиентами - любовь и забота :)
А если честно - по рецепту из интернета.

скорее всего "выход" гхи из масла зависит от его качества. Эксперимент показал что в самом дешевом масле - гхи 25%. В более дорогом - 50%. В супердомашнем из-под коровы выращенной на южном склоне горы Фудзи - 75%.
Близкое к супердомашнему встречалось мне один раз на ярмарке (монастыри продавали). Цену не помню.

"Берем 1 кг несоленого сливочного масла. Растопите масло в большой толстостенной кастрюле на среднем огне и доведите его до кипения. Когда на поверхности масла образуется белая пена, уменьшите жар, насколько это возможно, и оставьте кастрюлю открытой на слабом огне. Время от времени снимайте твердые частицы, поднимающиеся на поверхность. Следите, чтобы масло не подгорело.

Если масло топить на сильном огне или слишком долго, она потемнеет и начнет издавать едкий запах.

Время приготовления топленого масла зависит от количества, которое вы перетапливаете. Из 1 кг сливочного масла за 1 час получается 800 гр гхи.

Готовое топленое масло имеет золотистый цвет и прозрачно настолько, что сквозь него можно увидеть дно кастрюли Аккуратно перелейте гхи в банку или глиняный горшок и дайте остыть до комнатной температуры, не закрывая крышкой. Твердые белковые частицы, снятые с поверхности масла, и осадок, оставшийся на дне кастрюли, можно добавить в овощные блюда, супы, отварной рис и т.д.

Правильно приготовленное гхи может храниться неограниченно долго. Держать его нужно в закрытых сосудах в сухом прохладном месте. "

Кстати попутно с приготовлением ГХИ для группы отдельно (в другом котелке) был поставлен эксперимент по изготовлению ГХИ из более дешевого масла (есть было невозможно). Примерно по 45 грн. Однако это было масло а не спред.

В отличие от мной закупленного качественного масла которое издавало приятных манящий запах на всю квартиру это не пахло НИКАК. Итог тоже почти не пахнет.
Вообщем пойдет на жарку яишницы :).

Відмітити
0

Партия 2
Получил еще 440 грамм топленого.
исходное колличество масла 740 грамм по 66.20. (82% жирности)
коэфициент уменьшения веса составил 1.68

Итого есть 860 грамм из необходимых 676 грамм Гхи.
"лишних" - 184 грамма

Варианты:
а) берем сколько есть ( в расходы партия 2 = 0,740*66,20 = 48,99)
б) я отбираю 180 грамм топленого "себе", вычитаю из обьема и цены исходного продукта 300 грамм масла (180*1,7)
( в расходы партия 2 (0,740-0,300)=0,44*66,20 = 29,12грн)

По партии 1 напоминаю
755 грамм масла (75% жирн) по 64.40. потратил = 48.60 грн - получил 420 грамм топленого масла, коэфициент уменьшения 1,79

Различные коэфициенты уменьшения веса связаны с различными сортами и жирностью
Таким образом потрачено мин (вар б) = 77,72 грн
макс (вар а) = 97,59 грн

Відмітити
0

то, что его получилось больше - это хорошо. у нас еще есть запас по весу и я хочу увеличить норму масла в некоторых блюдах, тем более если оно такое вкусное))

точный вес, который нам нужен сообщу тебе на днях. то, что будет лишним - оставляй себе.

как поживает мясо в сале?

UPD: 720 г масла

Відмітити
0

zhanna написав:
то, что его получилось больше - это хорошо. у нас еще есть запас по весу и я хочу увеличить норму масла в некоторых блюдах, тем более если оно такое вкусное))

точный вес, который нам нужен сообщу тебе на днях. то, что будет лишним - оставляй себе.

как поживает мясо в сале?

UPD: 720 г масла

Купил 1,8 кг нутряного жира по 6 грн на 9 грн. Вечером посчитаю сколько мяса нужно и куплю завтра.
если получится сделаю за субботу, если нет - с понедельника займусь.

новое количество масла записал.

Жанна просьба, вышли раскладку в xls файлике на мыло. Для коллекции :)

Відмітити
0

раскладка давно готова, но все еще меняется по мелочам. если хочешь в итоговом виде - так, как мы будем есть в походе - жди следующих выходных.

Відмітити
0

zhanna написав:
раскладка давно готова, но все еще меняется по мелочам. если хочешь в итоговом виде - так, как мы будем есть в походе - жди следующих выходных.

не вопрос, подожду.

Вытопил нутряной жир. получил 1,3 кг смальца. Более чем достаточно для тушенки.
Теперь задача выбрать, купить и приготовить саму тушенку

Відмітити
0

Хто на тренування в середу не принесе 400 грн на хавку - той в поході буде займатись лікувальним голодуванням!
Це не жарти. Ваш завхав має досвід сухого(!) голодування 4,5 доби. Це відповідає 13,5 діб голодування з водою.
Тому раджу гроші занести\передати.

Хто ще не віддав сушені овочі - також тягти на тренування.

Відмітити
0

Майже все посушене. Майже всі - молодці =)

Тушонка ще в процесі.
Ігор зараз приступає до сушки гов"ядини.
Дмитро мав вже посушити гарбуз і копчену курятину. Від нього поки жодних новин.

Панове, нам ще лишилось посушити сухарі. Треба отримати 750 г чорних і 750 г білих. Єдиний, хто ще не приступав до сушки - Олександр. Тож це завдання для нього.
Свіжого хліба треба приблизно 3 кг і 3 кг.

Відмітити
0

Первая партия тушенки (3*360) готова. Еле домашних оттащил от плиты чтобы не съели.

для тушенки закуплено:
кусок 1 1,398 мяса свинины по 43,93 на 61.41 грн
и
кусок 2 1,344 мяса свинины по 44.97 на 60.44 грн

из кусок 1 получилось 1.220 годного мяса которое ушло в первую партию. туда-же ушло 460 грамм жира.
Выход 1220 грамм продукта. Т.е 3 по 300 и 1 по 220 грамм.
В 3 по 300 продукта сверху по технологии еще залиты упаковочным жиром (примерно 60 грамм в упаковку).

Остаток 220 грамм уже содержит достаточное количества жира чтобы дожить до завтра. В него потом будет добавлен вес продукта до "порции".

Как все закончу уберу лишее из топленого масла и посчитаю расход денег итого.

Відмітити
0

Запустил партию в изготовление.
с 1,344 куска мяса самого мяса вышло 1,120.
Которое с 380 грамм жира сейчас тихонько кипит в казанке.

Сегодня утром доупаковал и приготовил к транспортировке партию 1. Получилось такое:
В упаковке продукта 300 (+10-20), жира 120, фольга 10, тетрапак 30. Итого 480. Понятно что в один тетрапак влезут "по 2" порции тушенки (каждая в индивидуальной фольге). В итоге получится 3 тетрапака. 2 по 930 и 1 по 480.

также сегодня докуплен 1 кг нутряного жира для упаковки партии 2 по 6 грн.

ранее купленный и вытопленный нутряной жир использован полностью.

Вероятнее всего останется еще тушенки мне на сдачу (расходы пересчитаю после полного изготовления продукта)

Відмітити
0

Тушенка Готова!
5 по 300 + нутряной жир в индивидуальной упаковке. Упаковка внутри тетрапаков.
тетрапаков 3 шт.
На этих выходных посчитаю расходы.

Відмітити
0

говядина- 7, 442 грами
ціна- 437,96рн
вже вариться в кастрюлі. Не спатиму- сушитиму. Сушка вже в мене.

Відмітити
0

Пройдись по базару, цену то на мясо посмотри. Отличная цена на говядину

Відмітити
0

Як всі вже знають, цієї неділі збираємось в мене вдома - фасуєм і розбираєм хавку.
Ініціативна група (я, Віра, Ігор, Дмитро) зранку вирушає до Ашану, закуповує продукти і завозить до мене додому.
О 14:00 чекаю решту народу в гості))
Хто спізниться - підходьте по можливості.

Як добратися: Метро Чернігівська - маршрутка - 423 (23) - зупинка АТК (спитаєте водія, це перед Азербайжанською) - переходите дорогу, трохи проходите направо в напрямку магазу "продукти", перед ним заходите у двори (там заїзд), повертаєте наліво і йдете. за пару хвилин потрапляєте на перевулок Гродненський (для певності гляньте карту) - справа будуть багатоповерхівки, зліва будуть приватні будинки. вам майже в кінець перевулку (він малий) - зліва побачите білий цегляний паркан і чорну калитку. ПРОХОДИТЕ ПОВЗ. буде друга чорна калитка і чорні ворота - вам сюди - телефонуйте або дражніть собаку))

З собою:
1) хто ще не віддав сушку. вроді тіко копчена курятина лишилась і сухарі, а ще сушена говядина. Дмитро і Сашко, Ігор ^^
2) Тьома-керівник - з тебе ваги, 850 г картопляного пюре і 500 г сухого молока (ти його маєш купити - питай Альонку, яке саме)
3) хороший настрій. злих людей собака кусає. собака - здоровенний алабай (http://uk.wikipedia.org/wiki/Середньоазіатська_вівчарка) - раджу замислитись))
4) печенько\фруктіки до чаю
5) ПОПЕРЕДНЬО ВИМИТІ ТА ПОСУШЕНІ пластикові пляшки для фасування круп

Відмітити
0

Сухарі готові - 750г чорних + 750г білих.
Кому віддати сушилку? Можу взяти завтра на збори.
Тільки напишіть про це до 12:30:-)

Відмітити
0

А ну швиденько всі відписали, хто скільки витратив на сушку! Чим швидше всі відпишуть - тим швидше напишу, у скільки кожному обійшлась хавка і хто кому скільки винен.
Хто не відпише до вихідних - витрати рахуватись не будуть!

Відмітити
0

по топленому маслу: 81,83 (новый вес)

по тушенке 113 грн. (3 порции*21 2 порции*25 грн)

итого 196 грн

п.с
Высчитал по результатам прошлого года и этого что расчет для свинины при приготовления Мяса ПО можно производить таким образом:
((разделанное мясо вес)+(смалец вес))/коэффициент

коэффициент в зависимости от куска свинины и степени засушки исходного продукта составляет 1,33-1,58
(в этом году 1,53)

Відмітити
0

Отже, на хавку в поході більшість витратила по 422 грн, веганці - 310 грн (або 38 і 28 грн\день відповідно). Дуже економно, як на мене. Поїсте в поході - скажете, чи воно було того варте і чи можливо так смачно харчуватись на ці гроші в Києві.
Фінансиста в нас нема і я не маю наміру ним бути, тому хочу повністю закрити питання по грошах за хавку в поїзді туди, не мішаючи ці гроші з іншими витратами.
Я матиму із собою список, але про всяк випадок викладу тут. Для цікавих і нетерплячих.

Отримати з общака:
Жанна 270
Игорь 414
Дима 56
Вера 30
Макс 31
Артем 66
Аленке 128
Саша 113

Здати в общак:
Маг -230
АртемБ -25

Відмітити
0

ні. а ви мені свої витрати повідомили? я невзмозі за всім слідкувати.

Відмітити
0

ну от. тепер все перераховувати. доречі, я знайшла твій кілограм!
завтра перед поїздом віддам.

Відмітити
0

записал.

Вчера продегустировал тушенку из 2-й партии (у меня осталась "сдача"). Очень вкусная :)

Підписатися на Коментарі для "Карпати 2кс - Харчування"