Опубліковано Julia_Skally
Відпишіть, будь ласка, свої побажання щодо розкладки на похід в Карпати на травневі свята!
Все як ззвичай: що не їсте категорично, що просто не хочете бачити в розкладці і чому і що б хотіли побачити в розкладці.
Відповіді приймаються тільки до 16.02.14 і тільки на форумі!!! Тому що потрібно складати меню і сушити продукти вже, щоб не було хаосу перед походом...
.
РоСа replied on #
я б не хотел сало на каждый обед. в Крыму у нас почти каждый обед был костер и это не чувствовалось, а если будет тепло, то лично мне сало не пойдет.
.
Julia_Skally replied on #
тільки за)
сушене м'ясо
Paramaribo replied on #
Пропоную урізноманітнити раціон за рахунок використання і м'яса в салі, і м'яса сушеного. Так як буде не тільки сушене, то пропоную посушити куряче філе (немає жил, мало жиру/вологи, просто сушиться, досить смачно, та й дешево (5 грн. на людину - 1 прийом їжі)).
Можу посушити, або проконсультувати когось іншого.
А ще на 1-2 рази можна взяти сушену рибу, таку як пропонувала Марго. Наприклад, 1 раз каша і 1 раз - рибний суп. Ніколи таке не пробував в поході, але спробувати хочу.
.
T i m replied on #
Поддерживаю предложение по поводу сушеного мяса и рыбы, только рыбу максимум в прикуску, а не в суп, он получается вкусным, вот только последствия запаха не радуют (даже при использовании моющего).
.
Paramaribo replied on #
Як і раніше я категорично не їм печінку (ну, і інші органи теж не дуже), відповідно паштети. Але в нас паштетів не буде, так що буду їсти все:)
варіативність
Paramaribo replied on #
Думаю, що тут меню має бути максимально різноманітним. Хочеться спробувати щось нове (і побільше) в порівнянні з н/к походом, щоб вже на Кавказ ми знали, що нам більше підходить, що менше і щоб туди брали тільки перевірені страви. А от Карпати - хороший шанс "розгулятися".
1. Я не є противником молочки і вважаю, що це цілком нормальний сніданок (навіть в поході), якщо не кожен день. Якщо робити з рисом, то це дуже ситно, якщо з хлоп'ями, то це швидко, та й достатньо ситно.
Тому я додав би 2 молочних сніданки. Якщо є противники, то можна хоча б 1 раз в якості експерименту. Якщо є ярі противники, то можна і обійтись без.
2. Я вважаю, що не обов'язково їсти рідке прямо кожен день. Думаю, що цілком нормально 2-3 рази повечеряти не рідким, або напіврідким. Наприклад, рагу / куліш / плов / ...
3. Водночас пропоную хоча б 1 раз спробувати зробити варений обід (той таки суп).
4. Продовжуючи тему супів: хочеться, щоб вони були різноманітними: різні супи (гречаний, макаронний, грибний, рибний і т.д.), борщ, зелений борщ, капусняк (ніколи не їв в поході, але штука смачна), щось оригінальне (наприклад, бограч). Водночас я проти сирного супу (що досить логічно)!
5. Включити в розкладку (знову ж на кілька днів) хлібці на обід. Якщо на обід сухарі, то краще з батона.
Поки все:) Як ще щось надумаю - напишу.
.
Paramaribo replied on #
О, згадав, що ще.
Не стосується варіативності, але, як на мене, додає комфорту. Карманку пакувати з Києва.
А от сама карманка хочеться, щоб була різноманітною (щоб в сумі там були всі популярні горіхи (грецький, мигдаль, фундук, кеш-ню, бразильський), ну і сухофрукти щоб теж були всякі різні (той таки кураги можна купити 3-4 види)). А ще, думаю, це все краще купувати в азіатів (наприклад, на Дарниці), а не в Ашані.
.
Julia_Skally replied on #
ну на нкашці теж все експерементувалося, сирний суп з сушки не пройшов тестуваня) мені сподобався росольник, я б ще раз додала, якщо достатньо нових варіантів не буде...
.
РоСа replied on #
а что вы про суп пишите, что с ним не так было?
.
Paramaribo replied on #
Скажу так: суп з плавленим сиром небезпечний. Для виїздів - може норм, але на походи (тим більше в теплу пору року) я б його не брав.
.
РоСа replied on #
из-за плавленого сыра? его можно заменить твердым.
.
Julia_Skally replied on #
а мені щось на смак сушані гриби з сиром так собі були, з свіжими краще.
.
Julia_Skally replied on #
що до молочки я теж не проти, просто тоді мав іти з нами ще Агній, який не їсть молочне.
.
РоСа replied on #
я против молочки :)
.
Julia_Skally replied on #
ахх категорично проти?)
.
РоСа replied on #
да. ну ее нафиг. и не поесть толком и заморачиваться с разведением молока. я тебе про завтраки отдельно писал.
.
Julia_Skally replied on #
і ще якщо ніхто не проти до чаю менше казінакі брати і щербети, краще якісь просто різні прикольні печеньки взяти
+1
Paramaribo replied on #
Тільки за!
.
РоСа replied on #
а я вот против печенек. от них толку мало.
.
Paramaribo replied on #
А вафельки:?)
.
РоСа replied on #
я не глобально против. я постоянно думаю не правильно их есть:)
.
Julia_Skally replied on #
я мала на увазі не постійно а частіше, бо халву не їсть Юля і тому казінаків і щербета стало більше...
.
T i m replied on #
Можно чередовать козинаки, халву и прикольные печеньки (например комбинация птичьего молока, или мармелада с печеньем), по щербетам - предлагаю перейти на сухие, лично мне больше нравятся :)
предпочтения
Margaret replied on #
1) Не ем кабачковую икру.
2) Против макарон, так как после них быстро хочется есть. Аналогично с молочкой.
3) Хочу:
- перервальные шоколадки / конфеты (без них очень грустно);
- халву (если Юля ее не ест, можно ей дополнительных козинаков взять);
- рыбный суп с сушеной рыбой;
- сырный суп (можно в 1 день, если боимся за сырки);
- больше батончиков с мюслями на перекус (таких как в зимнем походе).
- люблю супы, хотелось бы видеть их каждый день (или по краней мере через день).
побажання
spiker replied on #
хочу:
-побільше хліба/сухарів.
-сирний суп був прикольний )
-вафлі краще йшли чим печення, але і воно радувало )
-підтримую Бодю: ,,Я вважаю, що не обов'язково їсти рідке прямо кожен день. Думаю, що цілком нормально 2-3 рази повечеряти не рідким, або напіврідким. Наприклад, рагу / куліш / плов / ...''
не хочу:
-печінок, і інших органів про які згадував Бодя )
-молочного,
.
Roman Boniuk replied on #
Ем все, после третего дня даже вопросы не задаю:) Теплое сало, это конечно не очень...
Побажання : )
Apricot replied on #
1. Зовсім не їм:
- чорнослив, кровянку, всі можливі паштети
2. Сирно-грибний суп зовсім не сподобався
3. Так, цікаво було би поекспериментувати і кожний раз щось змінювати)
4. За супчики (окрім вище вказаного!)
5. Побільше сухофруктів ; )
.
Julia_Skally replied on #
ахах...це мав бути такий самий як на виїзді був, який всім сподобався, просто з сушаного вийшов зовсім не таким))
залишок сушки
Julia_Skally replied on #
гриби - 55г
лимони -73г
перец червоний - 9г
Картошка - 42г
морква - 14г
зелень - 77г
капуста - 92г
кукурудза - 40г
буряк - 122г
кабачки - 22г
.
РоСа replied on #
спасибо! но по моему картошки больше есть.
.
Julia_Skally replied on #
це те що в мене, картошку мені не віддали, коли віддадуть, то я виложу в таблиці в шапці теми де буде вся інфа по сушці.
Починаємо сушити?
Julia_Skally replied on #
а ще я думаю можна почнати сушити продукти і робити мясо в салі.
Остаточно меню ще немає(в розробці), проте є продукти які стовідсотково включатимуться:
- картошка ( 2 кг)
- морква(500г)
- цибуля (500г)
- кукурудза(200г)
- горошок(200г)
- капуста (200г)
- мясо сушане( потім уточню скільки і яке)
- мясо в салі (потім уточню скільки і яке)
* - цифру в дужках дуже приблизні.
Хто що бере на себе ( на мясо треба буде декілька людей)?
.
Roman Boniuk replied on #
Картошка 1 кг.
Морковка 0,25кг
.
spiker replied on #
1кг картоплі
250гр моркви
чекаю подробиць як нарізати, які розміри і як сушити
.
Julia_Skally replied on #
скажу на тренуванні)
.
natika replied on #
в библиотеке сайта, раздел Харчування много статей по усушке продуктов, может вам пригодится
для примера, http://www.tkg.org.ua/node/2048
http://www.tkg.org.ua/node/10835#_35861315619879397_39554962613
http://www.tkg.org.ua/node/22586
и пр.
.
Julia_Skally replied on #
дякую:)
.
РоСа replied on #
кукуруза, горошок, лук, капуста
.
РоСа replied on #
Горшка вышло 301 г. Исходя из этого кукурузы меньше сушить?
.
Julia_Skally replied on #
та ні напевно...думаю стільки ж..а взагалі я думаю що так як днів аж 10 , ще досушувати треба буде ...я до чи після виїзда подробніше напишу скільки там всього сушити..
.
РоСа replied on #
Капуста 250 гр.
.
РоСа replied on #
лук 451 г готов
.
РоСа replied on #
Кукурузка 190 грамм
сушка
spiker replied on #
з 4кг картоплі вийшло біля 700гр
з 1кг біля 100гр
ваги не дуже точні, але ще нема ні 1кг, ні 250гр моркви то точно
.
РоСа replied on #
суши еще:)
.
spiker replied on #
та то ясно
Інфа по сушці на похід!!!!
Julia_Skally replied on #
Завтра буду відписувати кому що сушити, пр бажані ще можна відписатися сушити що самі хочете.
.
РоСа replied on #
1) я внизу отписывался по результатам того, что насушил.
2) Сейчас посушить зелень, кабачки, перец, помидоры будет очень дорого.
А свинина нормально сушится?
.
Paramaribo replied on #
Про свинину:
Сушиться, але фігово... хоча якщо брати дуже пісне (типу таке як на відбивні), то, думаю, пролем не буде. В нас в похід хлопці сушили, то більш-менш, хоча як на мене телятина - краще. Найкраше сушиться курятина (ще й найдешевша:) )
До Юлі:
А скільки ти грам на людину за прийом їжі сушеного мяса рахувала?
.
Julia_Skally replied on #
15 г
.
Paramaribo replied on #
Можу посушити частину м'яcа. Можу багато, якщо з кимось за компанію.
.
Julia_Skally replied on #
давай))..кого ти ще хочеш напарниками?)
Сушка : )
Apricot replied on #
Сухарі білі - 1030 г
P.S. половину чорного хліба "Білоруського" замінила білим хлібом, оскільки його ледве їм, а запах тим паче витримати важко...свіжий він ще більш менш...
По поводу сушки - можу купити і посушити весь чорний хліб, тільки не "Білоруський"...
.
Julia_Skally replied on #
незрозуміла, можеш ще раз написати що саме ти сушиш( чорний хліб можна будь який), а що Діма сушить, бо ви двоє відписалися за хліб, я запуталася хто що..
.
Paramaribo replied on #
" Сухарі білі - 1030 г "
Це вже готовий продукт. Хліб, який в Денишах не з'їли.
Маслины и грибы
Margaret replied on #
Беру сушить маслины и грибы.
.
РоСа replied on #
Добавь еще 126 грамм лука.
.
T i m replied on #
Берусь сушить часть черных сухарей.
Буде чим занятися по вечорам : )
Apricot replied on #
Бронюю сушку білих сухарів 2220 г і чорних 2470 г : )
Картопля
Paramaribo replied on #
Привіз з дому картоплю, яка з Криму лишилася. Жива-здорова:) Там 650 г.
Але не це хотів запитати. В нас 1820 г картоплі. Математика каже, що це 4 порції по 455 г (13 х 35). В нас за весь похід 4 рази супи/борщі/рагу/салянка/... ??? Чи рідке - не обов'язково має на увазі картоплю? Чи я щось не так рахую?
.
T i m replied on #
Оставшиеся 2100 г. черных сухарей посушено.
.
spiker replied on #
на даний момент готово 1,5кг картоплі і 190гр моркви
.
Julia_Skally replied on #
быльше не треба значить картоплі)
.
spiker replied on #
там ще досушується ще трошки
ТЕРМІНОВО!!!)
Julia_Skally replied on #
Обновила табличку по сушці!!!! Менен цікавить в перш чергу хто буде сушити мясо і робити мясо в салі?
Питання стосується Діма Віка - будете ще щось сушити крім сухарів?
Макс, Вова, Бодя, Катя, Юля Т. Андрій К. Андрій Б ???)) ваша допомога теж треба не ігноруйте!!!
по-перше реба посушити мясо і зробити мясо в салі, по друге досушити овочі, по третє треба допомигти все скупити і попакувати..відпишуться, будь ласка, бо В ПОНЕДІЛОК СКАЖУ САМА КОМУ ЩО РОБИТИ І БУДЕ ВСЕРІВНО В КОГО СУШКИ НЕМАЄ ЧИ ЩЕ ТАМ ЩОСЬ...в кого сушки не має може мясо варити, або позичити сушку, або в духовці можна сушити, або просто допомогти скупитися і все попакувати!!!
ДО КІНЦЯ ТИЖНЯ ТРЕБА ВСЕ ДОСУШИТИ!!!!!!!!!
НА НАСТУПНОМУТИЖНІ БУДЕ ЗАКУПКА І ПАКОВКА!!!!з бажаючими визначемося з місцем часом, і днем...
.
spiker replied on #
якщо скуплятись в понеділок можу допомогти після обіду десь
.
Julia_Skally replied on #
якщо і будемо скуплятися то вже після 18.00, бо в мене робота..варіанти 21,24,25
.
Paramaribo replied on #
Як раз м'ясо краще сушити в духовці (я так думаю), ніж в сушилкі. Так що наявність сушилки тут не потрібна.
Посушу всю курятину. Хто ще буде сушити - пишіть, розкажу що і як.
.
Julia_Skally replied on #
Хто ще допоможе з мясом?????
.
Paramaribo replied on #
Готово 520 г курятини. Решту досушу на вихідних.
.
Paramaribo replied on #
Курятина готова вся. Розфасую однакових 5 порцій (по 195). Думаю, нічого страшного, якщо там де на 12 людей буде 15 "зайвих" грам.
п.с. Юля назначай когось на свинину, якщо ніхто не бере сам. Часу як би не багато лишилось... Щоб з м'ясом не вийшло так як з овочами.
.
Julia_Skally replied on #
Незайнятими продуктами залишились:
9 огірки сольоні 39
24 М'ясо в салі 3510
26 Свинина сушена 780
27 Яловичина сушена 390
28 Риба 390
Макс, Катя, Андрій К., Юля Т., Вова...ну і я в допомогу з мясом в салі можу
Як сушити мясо звертайтеся до Боді)
.
Paramaribo replied on #
В мене пакет з Криму лежить в морозильній камері і в Роми Бонюка - теж. Скільки грам точно не скажу, але розпаковувати не варіант, тому можна просто відмінусовати 2 порції (хоча в мене десь 1,5 порції)
Простіше купити готову
.
Julia_Skally replied on #
да, будем купляти, просто я не знала як там краще, вже мені сказали що беруть прост осушену купляну..
.
Apricot replied on #
2850 г чорних посушено
.
Apricot replied on #
2220 г білих сухарів посушено : )
.
Paramaribo replied on #
Це ж без тих 1010, що було раніше? Тобто ти вже посушила всі білі, так?
п.с. Напиши, будь-ласка, у темі "Карпати. Фінанси" скільки в сумі витратила на весь хліб.
.
Apricot replied on #
Так, без раніше посушених 1030 г. Так, всі білі посушені : )
.
РоСа replied on #
есть еще 284 грамма лука.
.
Julia_Skally replied on #
Хочу щоб інтенсівніше відписувалися по ситуації з сушки продуктів...
.
Apricot replied on #
Сушу яловичину 390 г
.
Apricot replied on #
Телятина готова : )
!!!!
Julia_Skally replied on #
Андрій Коропець і Макс з вас мясо в салі ! за деталями выдпишыть в вк
Свинину і сольоні огірки посушить нам Вова
Мясо в салі
Paramaribo replied on #
Судячи з розрахунків нам потрібно 6 порцій по 585 грам
В нас є 1 порція пр. 650 г і 1 порція близько 800 (пишу маси нетто). Врахуй це якось.
ВІдповідно пропоную робити 1 порцію 370 г (буде "спайка" 800-370 на 2 вечерю-сніданок), 1 порцію 585 г і 1 велику 1170 г.
Ітого - 2,15 кг готового продукту.
.
РоСа replied on #
Оливки - 70 грамм
грибы - 407 грамм
Когда в конце-концов будет внятная расскладка?
.
Julia_Skally replied on #
так а що там, мені все зрозуміло...по 100% кількості зоучно буде порахувати і запакувати , тому це буду робити на вихідних..в кінці можу предявити розкладку і розгрузку для ознайомлення..
.
РоСа replied on #
на первую половину у меня в твоем варианте все еще 13 человек.
.
spiker replied on #
Юль, я вже в Києві, коли і кому віддавати картоплю і моркву... було б непогано їх точно зважити, бо в мене стрілочні ваги не супер точні
Жду в гості на роботі!)))
Julia_Skally replied on #
Сушку всю приносим мені!!! І гроші на закупку теж треба сьогодні принести!!!!
можна на роботу сьогодні це поряд з 13 гуртожитком КПІ
на крайняк в неділю на тренування, але краще сьогодні всетаки з 10.00 - 19.00
063641два два37
09998чотири6три45
.
Apricot replied on #
А точно в это вс будет тренировка?
.
РоСа replied on #
нет, не будет. собираемся в поход.
.
Paramaribo replied on #
Гроші на закупку:
Я, Віка і Макс (100 грн.) здали мені. Іншу частину Макс витрачає на мясо.
Вова сушить мясо (десь 4 кг), тому гроші не здає. Вова сушить мясо?!
Рома Саков і Марго здали тобі. Діма, Рома Бонюк, Андрій Бузулук і Андрій Коропець з тобою закупаються. Саша передав через Бонюка.
Залтишається тільки Юля (крім тебе). Позвони їй!
.
Вовчик replied on #
Юля,на сколько порций мне нужно разбить мясо ?
огурцы ?
.
Paramaribo replied on #
Мясо на 4 порції.
Доречі, сушити мясо - досить довга процедура (тим більше досить велика кількість), так що краще починати робити з самого зранку.
Огірки я так розумію, фасуються в комплекті з чимось.
.
Julia_Skally replied on #
В неділю (сьогодні) з 20.00 можна прийти забрати продукти
адрес: Щаслива, 55
на карті пробивається тільки паралельна вулиця(сусідній будинок)
https://www.google.com.ua/maps/place/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0+74/@50.4083939,30.4156015,14z/data=!4m2!3m1!1s0x40d4cbd74f7c3cb3:0xd89e5848f7ae0371
телефони нище....
.
spiker replied on #
мені якісь продукти видаються?
.
Julia_Skally replied on #
всім видаються)))
.
РоСа replied on #
у него ж бензин?
.
spiker replied on #
тому і питав )
Соррі
Julia_Skally replied on #
Випадково не всі продукти купилися..тому всім віддати хавку не зможу.. часу не буде все розфасувати сьогодні поки доскуповуюсь..
перенесем все на понеділок на 20.00
можете зі мною їхати з КПІ в 19.00
.
Paramaribo replied on #
Давайте тоді зберемося на 19 на Індустріальній/Польовій (звідки ти їдеш?) всі, хто встигає і поїдемо разом? А в кого не виходить - під'їде потім.
.
spiker replied on #
так мені їхати чи нє? бо не знаю як спланувати день... якщо в мене є щось, то буду на 7 де скажете
.
Paramaribo replied on #
Насправді, можна оптимізувати свій час:) А ще є така хороша штука, як взаємодопомога)))
Наприклад, сьогодні треба забрати їжу у Юлі. Якщо ти все-таки щось несеш (а враховуючи, що в тебе 4+ кг снаряги і 6+ бензину, то не факт), то це буде мінімальна вага. При цьому забирати треба всім. Чому, наприклад, Андрюха Коропець не може забрати при необхідності твої 1-2 кг?! а ти підійдеш під гуртожиток і забереш в нього:) Навіщо їхати через пів Києва?)
.
Paramaribo replied on #
Юля, напиши, будь-ласка, свою думку з цього приводу!!! Так/ні? Де? Коли?
УВАГА!
Paramaribo replied on #
Сьогодні ВСІМ потрібно забрати їжу у Юлі!!!
Збираємося на 19:30 на зупинці трамвая "Польова" біля турнікетів (не запізнюйтесь). Якщо вам зручніше добиратися в інший час (іншим транспортом), то під'їжджайте після 20:30 до Юлі додому (адреса є нижче).
Якщо у вас не виходить по часу, або далеко добиратися потім додому (наприклад, Рома Бонюк) попросіть товариша, щоб забрав вашу їжу разом з своєю і потім приніс її вам в потяг. Але домовляйтесь про це завчасно (тобто вже). Вести кучу чужих пакетів з собою Юля не буде (це я від себе додав:) )!!!
Дякую за увагу.
.
РоСа replied on #
спасибо, Бодя.
.
Paramaribo replied on #
Залишилося з походу:
1. Сухарі білі - 1 шт., сухарі чорні - 1 шт.
2. Комплект сушки для супу - 1 шт.
3. Чай чорний - 1 пачка (невідкритий)
4. Курятина сушена - 2 шт. по 195 г
Це те, що лежить в мене. Можливо ще в когось щось лишилося, але ніби-то все інше пішло (хіба що є ще 1 пачка сухарів)
.
spiker replied on #
2 бутилки бензину повні +половина