Опубліковано Julia_Skally
Тема важих побажань і рекомендацій що до харчування в поході.
Інформація про меню, підготовку продуктів ( фасовка і сушка).
Розкладка і організація її в поході.
ЗАКУПКА І ФАСОВКА - 27.07 ПОНЕДІЛОК
Потрібно купити: ( вказана вага одної порції)
- ковбаса 330г 2 порції
- шинка 330 г дві порції
- бринза 495г 1 порція
- сир твердий - 330г 11 порцій і 1 порція 495г і ще одна порція на заброску - 165г
- лимон 500г 2 порції
- мед 500 мл 2 порції
- цибуля - 9 шт невеличких і одна на 110г
- часник 9 штук невеличких
- сухе молоко - 165г 3 порції
- сушена риба 165г 4 порції
- гриби треба 165г сушених - відповідно 1600-1700 десь свіжих
- згущонка в бутилці 385г
- горішки 165г
- варення 386г
- коржі на торт
- Перевальний ніштяк 1100г
- Приправи 550г
- топлене масло 792( вихід) - взагалом потрібно десь 7-8 кг
Все це купляємо і ідемо дофасовуватись до Люди.
Женя з комось закупляється (перепиши будь ласка собі список), я скоріше за все піду з вами закуплятися але нехай буде запасний
Інші дофасовують крупи( я розпишу список чого скільки відсипати, як фасувати, маркувати)
Після чого ми по списку кожному учаснику вручаємо те що він несе в поході))
Приходять всі хто йде в похід на 19.00
Хто може раніше, завжди раді, якщо Люда не проти буде. Закупитись теж можна розпочати раніше.
.
Денис391 replied on #
я за те щоб в похід взяти в 3ри рази більше спецій таких як сушений часник і чорний перець. Трав думаю не варто брати більше двух упаковок, можна взагалі без них(мені в сухому види їх зовсім не хочеться). Хотілося свіжого часнику і цибулі. Зрозумів, що в поході дуже хочеться солодкого, тому солодке буду їсти. Хотілося також шашлику свинного чи курячого, пропоную взяти з собою і приготувати його в перші два дні. Із тої їжі що була одна із найсмачніших це була Сочевиця з мясом в салі . Пропоную взяти сечевицю трьох видів. Я не знаю правда чи смачні інші два вида зелена і червона.. Проте думаю хоч якесь різноманіття. Гриби по можливості хотілось би маленькі або великі поломані на менші шматочки, бо великі , коли вони зварились мені зовсім не пішли, я не зміг їх їсти.. здорові, слизкі і їх важко було розкусити, тому їх я віддав. Пропуную взяти сушки так щоб раз в три дні ми могли готувати кампот.
.
skitalets replied on #
1) як і вся їжа, спеції лімітовані вагою, тому в 3 рази більше не вийде
2) якщо ти не їси трави, то чому інших лишати можливості? Трави з’їли всі, крім майорану - це також про щось говорить
3) ти пропонуєш з Києва везти м’ясо на шашлик, щоб через 3-4 дні його приготувати в поході? Всі кулінарні ізошрєнія залишаємо в цивілізації. Шампанське з еклерами, будь ласка, наїдайтесь вдома.
4) "Пропоную взяти сечевицю трьох видів. Я не знаю правда чи смачні інші два вида зелена і червона" - взагалі то ми їли червону. А сочевиці є 4 види: червона, зелена, коричнева та жовта.
5) Гриби готувалися кілька разів, чому жодним черговим не сказали, що їх потрібно поламати?
6) Компотів ми візмемо рівно стільки, скільки нам буде дозволяти частота варимих обідів та вага розкладки.
.
Денис391 replied on #
2) трави восновному вже їли коли не було ні часнику ні чорного перцю.
3) ні з Києва не пропоную везти. Якщо є така можливість, і якщо це безпечно і можливо , то купити його вже там на місці і замаринувати. Якщо це занадто, то ок. Можна і обійтися звичайно.
4) пропоную взяти 4х видів.
5) мабудь їх не ломали лише в останне коли вони готувались, тому що я лише одного разу не зміг їх їсти.
.
Folga replied on #
2) наприклад я полюбляю трави та коріандр і не кажу про те, що не треба брати часник і чорний перець, які я зовсім не їм.
- прохання зменшити кількість козинаків, дійсно забагато.
.
skitalets replied on #
Юля, з часом опублікуй в загальний доступ меню та розкладку, щоб група бачила, що ми збираємось їсти.
.
Julia_Skally replied on #
Добре, опублікую) Скажеш на якому етапі її опублікувати.
.моя думка про хавку... і не тільки
skitalets replied on #
1) для регулювання вартості їжі на групу та задоволення естетичних вподобань було прийнято рішення, що кожен сам робить собі карманку в лімітованому розмірі. В цілому сподобалось. Також мені сподобався експеремент з мюслієвими та горіховими батончиками. Вага карманки на день була 100г.
2) Козінаки на кожен обід приїдаються, як і будь що, що дуже часто повторюється (напр., на 8 березня шоколаду було занадто)
3) фарш вийшов класний, але я не уявляю як його в клаві готувати з урахуванням вегетаріанця. Наявність клави факт не підлягаючий обговоренню та спорам.
4) п.3. в меншій мірі, але стосується і просто сушеного м’яса кусками та риби, на крайній випадок можна виковиряти з Оліної тарілки.
5) я впевнююсь, що сухарі залишаться тільки до супів та сухих перекусів, на їх вагу краще набрати солодкого, чи м’ясного - більше користі. Дерибан крошок вже парить.
6) ідея пакувати кольоровим скотчем гарна. До заброски одним кольором, заброска іншим - в рази зменшує час на розділення продуктів
7) якщо треба швидко встати, зібратися і звалити добре ставити на сніданок гречку з м’ясом в салі - на ніч замочив, зранку підігрів, м’ясо по тарілкам розкидав і сніданок за 15хв готовий.
8) сири тільки в герметичних упаковках, якщо це на перекуси - не треба мотати в марлю та й носиться їх нормально (і Фани, і Кичик-Алай пережили такі сири на ура, а це на секундочку 4 тижні транспортування). Якщо ж сир для готування макаронів із сиром, чи жульєну, то можна сушити кубиками (здається в Бєлки бачила, що вони сушать). Їсти напряму сушений мені здається, що сильно твердо - треба пробувати
9) аджика зарулила :) Сушену аджику залили водичкою на скількись хв, потім додали до гарніру - круто. Сушила "Верес" аджика гостра. Так само зарулює корейська морква.
10) в цілому не проти цибулі чи часнику на обід, тільки на обід. Але не багато: 1 цибулина на всіх, чи по зубочку цаснику.
11) сало на сухі перекуси - ні. Не впихну я в себе 30-50г сала. До борщу, будь ласка.
12) сподобались домашньосушені банани. Куплені "бумажні" бананові чіпси відпочивають
13) звертаю увагу на кружки - децельні кружки в поход не підуть. 400мл - це мінімум. Було б не погано, якщо у всіх будуть маркера на кружках на видному місці - верх ручки.
14) Про чергування. Давайте відкатаємо схему один раз:
---- чергові приступають на вечері (вечеря, сніданок, обід)
---- ввечері збирається пакет для чергових що готувати на вечерю та сніданок
---- також ввечері, чи зранку завхоз каже хто що дістане на обід - учасники кладуть це в клапан, чи ще кудись близько. Можуть носити в середині рюка, але виття з приводу далеко заховане не приймається - вас попереджали
---- в пакет для чергування складається вся посуда: тарілки і кружки (ложки - це ваша святиня, бачила по очам, носіть при собі))) ). Зранку чергові не паряться в пошуках "хто не приніс кружку, той залишиться без чаю"
---- виходячи з п.13 вибирається одна мірна кружка, нею розливається чай всім, потім залишки дерибаняться, але у всіх має бути цей мінімум. Винятком є ті, хто не полюбляє чаювати і просить лити менше.
---- чергові миють тарілки за всіх та котли
---- чергові віддають тим, хто несе кухонне барахло в повністю спакованому вигляді: розібрані пальники, стравлені балони, зібрана склотканина та екран, складені тарілки, щітки та котли
---- якщо хто спакувався, то може допомогти черговим - взаємодопомога вітається, адже колись і ви будете невстигати, чи чергувати в погану погоду
---- якщо ви живете в зшивці із черговим - ваша свята обязаність спакувати спальники за нього. Шатри та палатки також не мають пакуватися черговими - у них своєї роботи вистачає
---- спакуватися пізніше чергових - признак поганого тону, буду придумувати покарання!
.
skitalets replied on #
Давайте подумаем над тем, чтоб в карманку взять не привычные изюм-курагу-чернослив, а насушить что-то самостоятельно: клубничка, яблоки и груши, сливы, вишня, смородина. Шелковица и черника в сушеном виде годятся только для компотов. Правда не факт, что получится дешевле, но точно вкусней и разнообразней.
Мне, например, понравились домосушенные бананы, а не купленные "пенопластовые".
.
denchik replied on #
я думал експериментировать со всем подряд что под руки попадеться
.
skitalets replied on #
Юля, якого хрена, досі немає переліку продуктів для сушки?! Я вже тиждень слухаю про те що все готово і тільки залишилось опублікувати.
Ти хочеш так як і на виїзд, щоб все висушили в останню ніч перед походом - ні, такого не буде. В тебе часу для публікації до кінця сьогоднішнього дня.
п.с. Чесно кажучи, через тебе ми тепер не підемо у водний похід.
.
Julia_Skally replied on #
Може тоді мені просто краще не йти у похід щоб всім не створювати таких проблем?.. Я вже давно казала що мені важка ця справа і хочу собі помічника або взагалі відмовитись від цієї посади. Я не хочу щоб через якусь фігню мене ненавиділи пів команди. Це не справедливо . Замість того щоб погодитися допомогти, всі промовчали і далі судять як я все роблю не правильно.
.
skitalets replied on #
По-перше, я не бачу в цій темі жодного повідомлення про прохання допомоги і чим саме тобі допомогти.
По-друге, до походу залишилось 1,5 місяці якщо хочеш "зпригнути" з завхоза, то роби це зараз, а не перед самим походом. І придумай, яку роботу ти будеш виконувати для підготовки до походу: може заміниш Дена в роботі літописця та по пальникам - тільки оцінюй як тебе будуть ненавидіти, коли ми будемо без пальників, чи з ненаписаним звітом! Є ще другий медик і тобі потрібно зробити приблизно наступне - "стати нейрохірургом за 2 години" - справишся? Можеш зайнятися зв’язком і хоботити супутниковий телефон по всім каналам мислимим і немислимим - ??? Кожна робота вимагає часу та самовіддачі, а в тебе з цим проблеми: вдень ти не можеш займатися чимось, бо в тебе робота, а ввечері ти не займаєшся, бо хочеш спати - уяви, що я так само роблю маршрут і розробляю плани ваших підготовок, чи далеко ми зайдемо???
По-третє, ти якось дивно ставиш дедлайни собі: сама визначаєш, а потім їх систематично порушуєш (хавка на виїзд, розкладка в похід, розміри сушіння - все з просрочкою). При чому, коли я тобі про це кажу, то в мене враження, що я ще й не права і примушую тебе неїсти, неспати, а тільки пахати на похід.
Стосується всіх: навчіться брати на себе відповідальність і приймати рішення - на вас покладена посада, а з нею і відповідальність. Навчіться:
- домовлятися про всяке з учасниками інших команд - за вас це ніхто не зробить
- доносити! до всіх де і коли вам необхідна допомога
- організовувати інших учасників для виконання великих об’ємів роботи: сушіння, фасовка, поїхати забрати, чи щось віддати, поїхати знайти, докупити
- ставити адекватні дедлайни собі та іншим та контролювати! їх виконання
- запам’ятайте, уясніть, занотуйте: від того як ви підготуєте похід буде залежати ваше враження про нього.
Я від вас вимагаю присвячувати час підготовці до походу, якщо вам це не подобається і ви не збираєтесь, то у нас вихід один.
Я просила допомогу на виїзді
Julia_Skally replied on #
Я просила допомогу на виїзді ,при чому два рази про це спитала у всіх.
Я б хотіла бути завхозом, мені це подобається. Я багагто що можу зробити якісно саме по собі, але якість цієї посади привязана дуже з організацією себе і інших. Саме тому, будучи завхавом. в мене є проблеми, я віддаюся цьму як можу, просто є речі які складно мені зробити.
Якщо хочеш про це поговрити, то давай поговоримо особисто бо на весь форум говорити про те яка я погана, навіть якщо це так - пригнічує і взагалі не мотивує чомусь. Власне як і настрой команди - я не можу завзято, з натхненням робити свою роль, коли основним мотивом є тільки те щоб не стати соціально ізольованою, не визвати неприязнь команди до мене, і щоб мене не зневажали..
Якось якщо якщо хочеться мотивувати себе позитивними мотивами. Тому що я знаю свою проблему і замість того щоб з нею боротися, вдосконалювати свої навички і радувати людей - я борюся лише з вашою думкою про мене, і стараюся не здобути зневагу до себе.
.
adrenalin replied on #
Може не варто втручатись, але я за позитивний настрій і веселу атмосферу в групі! :)
В мене, і я впевнений в усіх, нема навіть у думках ніякого натяку на зневагу чи ще щось, про що ти пишеш!
Всі зацікавлені в тому, щоб усе було заздалегідь готово! Я наприклад все-ще шукаю інфу про міграційну службу: в мене вже як мінімум 5 варіантів що, як і де треба робити.. Але остаточної інформації нема.. Час ще є але він спливає і мене це вже починає бісити.. Проте я постійно інформую Люду про свої напрацювання і подальші наміри.
Невеликий відступ: є така методологія гнучкого програмування Agile і більш конкретно Scrum. Де процес розробки поділяється на етапи, в кінці кожного з яких замовнику показується певна версія робочого продукту. Хай там на першому етапі працює лише одна кнопка "Вихід", але є дизайн чи ще щось, що можна показати. Замовник бачить, що процес іде, а не стоїть на місці. (Там є багато інших прикольних фішечок, але зараз не про це).
Отже. Якщо тобі потрібна допомога, то так і кажи: Женя підрахуй, Саша підстрахую, Толя патарапіська! І все буде зроблено! :)))
П.С.: Саша і Толя вибачте, нікого не хотів образити!
.
skitalets replied on #
Мені подобається деякий хід твоїх думок, і я хочу звернути увагу на просту річ: якщо хочеш щоб люди змінили свою думку про себе, то зміни себе - покажи мені, будь ласка, що ти дуже стараєшся та намагаєшся себе організувати і я зміню свою думку сама, зараз же я бачу тільки, що на кожне моє зауваження іде потік виправдань та вставання "в позу". Все що мені не подобається це відношення, покажи, що ти справді хочеш займатися.
Чесно скажу, ти мене порадувала, коли одразу після травневого походу надіслала меню, все підготувала вчасно і ми поговорили про страви - от таке відношення я хочу бачити. Щоб не я вимагала, пинала і дзвонила, писала, стукала і сварилась, а було все вчасно, якщо вчасно не виходить, то написати, чи позвонити і попередити - показує, що ти не болт положила, а просто не встигаєш з якихось причин (тут навіть причини будуть не так важливі) і назначиш новий дедлайн (який тепер виконаєш).
п.с. Уходим в лічку, щоб не захламляти форум.
Сушка
Julia_Skally replied on #
Сушка:
В темі групи додано таблицю з сушкою і меню відпишіться будь ласка хто що може посушити ( в таблиці є колонка спеціальна для запису відповідальних)
В кого не має сушки - ми будемо збиратися по декілька людей в гостях у Люди наприклад і будемо разом все сушити.
Мясо в салі:
Також починайте збирати пляшки і коробки з під соку. Зверніть увагу що в таблиці є кількість порцій скільки треба мяса в салі, тому той хто відповідатиме за мясо в салі повинен зуібрати потрібну кількість коробочок, йому команда допопмагає.
.
Гість replied on #
Вибрав собі:
- моркву
- цибулю
- кабачки
- баклажани
- капусту звичайну
- буряк
- полуницю
- малину
Все, можна починати сушити? Чи може щось із цього у когось посушене вже є?
(Андрій)
.
skitalets replied on #
буряк, кабачки та баклажани є в якійсь кількості
.
skitalets replied on #
вся сушка має бути готова до 01.07.15
також є штук 15 пакетів з-під соку та 1л пластикових бутилок з-під молока (годні для пакування 2х порцій в одну пляшку)
.Уже є насушене
skitalets replied on #
Варто переважити, але багато чого є в повному об’ємі
Часник +
Помідори +
Кабачки +
Баклажани +
Брокколі +
Цвітна капуста +
Буряк +
Солоні огірки +/-
Лимони +
Маслини +/-
Гриби (частково)
Яблука та груші треба запитати в мами
Візьму посушити:
- кукурузка
- горошок
- вишня
- смородина
- чорниця
- аджика
- корейська морква
Рибу все ж таки пропоную сушити самим - в рази краща магазинної
.
Гість replied on #
У мене є насушені:
- морква
- баклажани
- цибуля
- капуста звичайна
- буряки
- брокколі
Точну кількість теж не знаю, поважу - напишу.
(Андрій)
.
Гість replied on #
Люда, знайшов у себе смородину, кількість достатня
.
Julia_Skally replied on #
Андрей і Люда, ви кажете в вас є деяка сушка - зважте її будь ласка, для того щоб розуміти скільки ж треба досушувати людям їжі.
Карманка
Julia_Skally replied on #
Варіанти є два: купує кожен сам собі ( що вже практикувалося) або включаємо карманку в розкладку.
Якщо ж карманка в розкладці, тоді є такі ідеї:
- В Сільпо зараз продається суміш 40 грн (кг) - ізюм, арахіс, цукати. Досить смачна, куупила собі 2 кг))
- сушимо самі - банани полуницю, яблука, груші, сливу, абрикоси, все що захочеться..
Цього може вистачити для карманки, проте якщо є ідеї пишіть у відповідь цьго повідомлення.
.
skitalets replied on #
я, звичайно, за експеременти, тому хочу включити в розкладку і самим сушити всякі приколюхи. Але якщо групі буде накладно, то нехай кожен сам собі робить карманку у визначеному розмірі (тут Юля має проконтролювати, щоб всі її розфасували і розділили на частини: до заброски і в заброску)
.
Гість replied on #
я за те, щоб кожен сам собі.
І справа не тільки в наборі продуктів, а і в тому, що мені перші днів 5 і без карманки комфортно.
(Андрій)
Новини по розкладці.
Julia_Skally replied on #
КАРМАНКА:
Отже є такі рішення по карманці. Прадує всіх)
- Всі хто хочуть карманку робити власну, будь ласка, головне в вас буде обмеження по вазі і вам потрібно буде правильно в пакувати сами - так я к я скажу ( поділити все по порціям до заброски і після..)
- Решта можуть розслабитися і їх карманка буед включена в розкладку. але відповідно її склад буду вирішувати я, тому ніяких нарікань))
МЯСО В ПОХОДІ:
Будемо сушити мясо деталі напишу пізніше - але виріштуйте теж до кінця тижня хто буде сушити а хто варити.
ЗАБРОСКА:
В вас є можливість також висловит свої побажання під цим повідомленням що ви хочете побачити на забросці ( воля фантазії)
Але дедлайн до кінця наступного тижня. Далі я будду придмувати сама.
ДЕДЛАЙН:
Відпишіться під цим постом КОЖЕН на всі пункти!!!
- по пункту 1,2 - до 21.06
- на пункт 3 - до 4.07
.
denchik replied on #
1 за карманку в розкладці
2 ну в принципі якщо ніхто не хоче спробувати мясо в салі то я буду
3 я подумаю
.
Гість replied on #
Карманка - хочу робити сам
Заброска - без поняття) Може потім напишу. До речі, ми ж заброску несемо самі, тому простору для фантазій (типу шампанське і кавун) я щось не бачу.
Щодо сушеного м'яса - мені набагато більше сподобався фарш з томатом, який був на травневих, ніж сушене м'ясо, яке було на виїзді. Фарш на голову вищий. До речі, Юля, може варто з цого приводу якусь дегустацію і опитування додаткові провести? Бо ти, Льоша і Юля, фарш той не пробували, і не знаєте, наскільки це божественно.
(Андрій)
.
Гість replied on #
До речі, після Денешів хотів написати про солянку, але забув.
Та от - солянка мені здалася "умовно-їстівною". Вона ніби складається з хороших смачних компонентів, але зварені разом ці компоненти мені не смакують геть.
п.с. Я розумівю, що пізно спохопився, тому, якщо вирішиш все залишити як є - ок.
.
skitalets replied on #
в Фани, та й не тільки, ми ходили з солянкою:
- цибуля
- морква
- помідори
- оливки
- лимон
- солоні огірки
- копчене м’ясо
- картопля
- рис (для ваги)
- можна трішки топленого масла кинути для жирності
У Білочки, наприклад, ще є солодкий перець, але немає солоних огірків http://www.tkg.org.ua/node/22586 . Я свій рецепт прокатувала раз вдома на звичайних продуктах, правда брала 3 різні види копченостей (саме вони дають гарний відтінок солянці)
.
Julia_Skally replied on #
Рецепт солянки я й брала з фан, тільки замість копченого мяса був суджук. Думаю такий смак саме через те що все солоно кисле( лимон, помідор, оливки, огірки) + мясо лише одного виду. Хоча мені здається наче це стандартний рецепт для походу, а як ви ще думаєте можна зробити? я з радістю послухаю альтернативу.
Що до умовно їстивного - це булоа фунчоза для мене - в похід треба купляти фунчозу особливу ( вони є швидко варимі і ні) треба та що довго вариться і вона до речі не ламається. Тоді це буде справжня фунчоза.
.
Ataman replied on #
От Сметаны и Атамана:
1. Карманку хотим делать сами. Так будет комфортнее из-за нашей отдалённости, только вы тоже делитесь "секретами" и хитростями!
2.Мясо, как уже писали в ВК, готовы сушить по рецептуре как вы в Денешах пробовали. Это была телятина, усушилась примерно на 2/3 от сырого веса. Насчет сушенной курицы - когда-то пробывали фарш сушить, получается не очень сытно и не заметно на зубах (выходит порошок по типу приправы), но готовится быстрее. Можно попробывать посушить кусочками...как телятину. Вообщем насчет курицы, считаю что взять для разнообразия можно, но в мЕньшем количестве чем телятины. Андрей, насчет фарша в томате, согласен - не пробовали, если есть возможность, сделайте в Винницу попробовать. Но думаю, что томат подойдет не ко всем блюдом, и фарш превращается в приправу после сушки.
3. Насчет заброски, точно не знаю, но можно "Бонусами" положить что-то мясное но не сушённое, салями, балык и т.д. И что-то сладкое, батончики, вкусные конфеты и т.д. Еще коньяка можно :)
Еще дополнение по поводу солянки, на выезде мне тоже показалась она похожа больше на расольник. Думаю из-за только одного вида мяса+оно кидалось после варки, т. е. не было навара.
.
Julia_Skally replied on #
Прийнято - тоді ви будете сушити мясо, ви зможете все сушане мясо взяти на себе? я потім точно скажу скільки.
Що до солянки вже відповідала вище - погождуюсь з усім... але хочу звернути увагу що тепер в суп буде мясо в салі - точно буде смачніше, бо дійсно були сушані варені продукти всі кислі і солоні і без наваристості бульйону, тобто без смаку мяса))
А і що до карманки - звичайно будемо ділитися ідеями, рецептами))
.
Ataman replied on #
Да, мясо всё возьмем на себя. Определяйся с количеством, потом обсудим нюансы.
Еще вопрос по сухарям. Их сушит только один человек или несколько?
.
Ataman replied on #
Ребята, я еще насчет сушенного мяса, вернее его вида.
Вчера планировалась сушенная курица + говядина. Сегодня уже курица+свинина...
Я все таки настаиваю на телятине, т.к. в свинине намного больше прожилок, жира, после сушке она намного жестче телятины. И телятина намного "чише" по всяким паразитам.
Курицу перемалывать в фарш тоже плохая идея. Кто-то пробывал её сушить кусочками?
Лично я сушил бы 100% телятины. Что скажите?
.
skitalets replied on #
Для завхоза и всех исполнителей:
1) птицу сушить только кусками, ни каких фаршев из нее - вы ее даже не почувствуете в таком виде. Подходит курица и индейка.
2) мясо лучше брать говядину, она не такая жирная и нормально сушиться
3) мясо в сале варить из свинины, но предварительно все равно очистить от прожилок и жира
4) птицу в сале варить тоже хорошо, но мне больше нравится, когда в качестве жира берут не свинной, а птичий, напр., гусиный - не такой интенсивный вкус жира и хорошо чувствуется сама птица. Но где ж его возьмешь?! :( Варить можно гусиное мясо, утиное, курицу и индейку - разварится все.
5) фарш только говяжий - он имеет более насыщенный вкус, могу сделать без томатной пасты, чтоб ко всему подошло, а пасту будем бросать по необходимости в блюдо. Либо сделать с пастой, но под конкретные блюда. Главное, чтоб уже сказали что делать
6) еще хотелось бы печенку сушеную, но при сушке она очень "благоухает" - есть желающие сделать пробную порцию?
7) для пищевых изощьрений можно сделать сушеного кролика
.
Julia_Skally replied on #
ну сухарів там багато можна і по полам на двох, договорітся з Вадімом самі.
Zomblee replied on #
1. За то, чтобы собирать самому.
2. Так понимаю уже решено.
3, Никаких идей.
.
adrenalin replied on #
1. Карманку в розкладку.
2. Щось можу робити (нічого раніше сам не робив: тільки допомагав)..
3. Заброску я зараз буду шукати як нам зробити на машині. Ідей поки нема..
.
Денис391 replied on #
1)Хочу сам собі карманку створити.
3)Сало з часником і чорними сухариками)
Сушка
Julia_Skally replied on #
Будь ласка поважте сушку в кого вже яка є зараз. Я додала в таблиці стовпчик готовності сушки, будемо туди вписувати стан сушки в грамах)
Мясо
Julia_Skally replied on #
Є оновлення по сушці - є цифри по сушці мяса і по мясу в салі.
ПЛАН ПІДГОТОВКИ
Julia_Skally replied on #
Будь ласка, постарайтеся як найшвидше сушити овочі!
КРАЙНІЙ СРОК - НЕДІЛЯ 05.07
ЗАКУПКА - ВИХІДНІ 11-12.07
ФАСОВКА - ВИХІДНІ 18-19.07
Карманка
Julia_Skally replied on #
Хто хотів робити карманку сам - ось умови:
Карманка 75г на один день.
Хто хотів в загальній розкладці включити - бууде так 20 г - льодяники, 15г горішки ( одного виду), 40 г сухофрукти (в одному пакуночку два вида)
.
Денис391 replied on #
карманка на заброску это 8 дней? и до заброски это еще 10 дней? Я так понимаю что желательнго каждый пакетик по 75грам упаковать отдельно и также разделить на два пакета по 750грм. и 600грм. - Общий вес карманки выходит 1350грм. ?
.
Julia_Skally replied on #
ти прав за заброску забула уточнити.
але:
1 частина - 675г на 8 днів +1 запасний
9 пакетиків по 75 г в одному великому пакеті
1 частина (заброска) - 675г тежд на 8 днів +1 запасний
9 пакетиків по 75 г в одному великому пакеті
підписати пакунок!
Загальна вага карманки 1350г
.
Julia_Skally replied on #
В шапці теми оновлення є - по підготовці , по планам. Зверніть увазу будь ласка
+ перегляньте зміни у таблиці, чи є питання, чи є скарги)) і будь ласка відпишіться Атаман, Сметана, Вітя, Денчік - скільки в вас посушено ваших продуктів
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QncXUFIA8_siwlZfDloriJE2KVf7bdREB_rsTXdmPEg/edit?pli=1#gid=1747512839
.
denchik replied on #
в мене виходить 855 грам яблук вони вже посушені їх мені передадуть коли пиїду з ЧУ
.
Julia_Skally replied on #
добре, чудово, запишеш в табличці чітко вагу, коли привезуть.
.Нотатки про напої в поході
skitalets replied on #
Взагалі я в походи розраховувала так:
- основна маса це чорний чистий чай
- 1п зеленого, якщо поціновувачів багато, то трохи більше (можна брати чисто зелений, із жасміном, чи Тесс із клубникою він не напряжний і не ядрйоний)
- 1п чорного із якимось смаком, але не ядерним, щоб не приївся (зазвичай Greenfield із волошками та цитрусами - досить м’який і з приємним ароматом)
- м’ята на пару прийомів
- каркаде пару прийомів
- кава як ніштяк по 2 рази на кожній частині
- какао раз в 3-4 дні
- компоти на обіди
- кисіль разочок, але із розрахунку пачка на 800мл, тобто на 2х учасників
- можна ще ромашку брати (як і м’яту в аптеці), але треба заварювати в бинті, щоб не жувати траву
- останнім часом пропер ройбуш - рахувати як звичайний чай
- в дні сходжень на вершини, коли немає часу варити чай для сухого перекусу береться вітамінка-шипучка із кислим смаком (зазвичай віт. С 1г) і кожному розводиться по 0,5-1л в залежності від тривалості сходження. Пробували манго з чимось та грейпфрут - грейпфрут зарулив. Чомусь на висоті хочеться кисленького попити.
.
skitalets replied on #
+ 360г кукурузки
і в таблиці ти помилилася, горошка 180г з тарою
10.07. ще + 330г кукурузки та 145г горошка
Закупка
Julia_Skally replied on #
Закупка 12.07 на 10.00 біля м. Чернігівська, потрібно не менше 6 чоловік
решта може прийти до Люди відразу на 12.00.
1.Ашурова Юля
2. Женя
...
Відпишіться, будь ласка, хто ще буде
Zomblee replied on #
+
.
skitalets replied on #
Середа 15.07 до мене на фасовку
Привезіть також фотокомплекти, що йдуть в похід (Юля, Ден, Андрій) та всі карабіни дюраль муфтовані будемо відбирати в общак та лічки
.
Денис391 replied on #
я забувся з собою взяти карабіни..
.
Julia_Skally replied on #
Я теж вже не візьму з собою фотоапарат і карабіни..в мене фотоапарат з сумкою поки важить 1550г приблизно, точно не памятаю, але я хочу трошки переробити сумку і батареї купити запасні.
Остання зустріч попрацювати над їжою в неділю
Julia_Skally replied on #
Народ по їжі - ми сьогодні не збираємся на фасовку/закупку ми ще з Вадімом не дописали хто що несе і розгрузку. Нам залишилось доважити трошки круп, закупитись мясом і сиром і розібрати всі продукти по домам. Пропоную зібратися в неділю на закупку, треба ще домаркувати сири і ковбасу, якраз і крупи трошечки доважимо і розійдемся по домам кожен з своїми продуктами.
По поводу тренування і лекцій по медиціні - можна сьогодні якраз таке і зробити тоді..
Самостійна фасовка
Julia_Skally replied on #
Юля Сметана
Мясо курятина - 2145г всі 13 порцій + одна порці на жулєн 275г
Кожна в по 165г (в мішечку обмотана скотчем і підписана курятина 165г/275г)
Пакувати в синій - 6 порцій , в жовтий скотч 6 порцій, 1 порцію в синій з жовтим хрестом, а та що 275 - можна в прозорий із написом "жулєн заброска 275г"
Мясо телятина - 2475г всі 15 порцій. кожнапо 165г, упаковка так само (підписана " телятина 165г)
При тому всьому 6 порцій в синій скотч, 6 порцій в жовтий скотч, 1 в синій з жовтим хрестом, і 2 жовті з синім - всі по 165г
Атаман і Вадім ( по сім порцій Атаман пакує жовтим 7 порцій, Вадім решту.
Сухарі 3080г всі 14 порцій. Розважувати по 220г кожна. Маркер "Сухарі 220 г" на всіх.
пакувати по тому самому принципу. В синій скотч 5 порцій в жовтий - 8 порцій і 1 - синя з жовтим хрестом
Ден
Мясо в Салі (свинина) -2750г гтової продукції на 6 порцій
5 порцій по 495г і 1 порція по 275г
Пакувати в коробках з під соку, поверху скотч, напис "Мясо в салі 495/275г",
По скотчу принцип той самий - Синій - 2 шт по 495, і синій ще той що 275 г і 1 штука жовтий по 495 і синя з синім маркером
Мясо в салі інше роблю я, тому не пишу. Рибу купляємо, бо в Віті не вийшло посушити.
Список покупок продуктів підготую до понеділка.
Дініс
Солоне печиво 880г
3 порції в синій 1 порцію в жовтий по 220 г
.
Денис391 replied on #
+
.
Julia_Skally replied on #
Можна це зробити сьогодні в Люди, так як скотч кольоровий там є. Ти м більше якщо ти це ще не робив)
.
Денис391 replied on #
звістно принесу сьогодні з собою
пічаль біда
denchik replied on #
я не замітив цього в мене всі порції зараз по 460-470 замість 5 по 495 і одна 275
.
skitalets replied on #
кількість співпадає?
п.с. Після походу получиш наганяя
.
skitalets replied on #
Народ, давайте вже доб’єм питання хавки.
1) давайте щоб завтра було вже все куплене: крупи, яких не вистачало, щербет (про який постійно забувають), та інше по списку. Юля, контролюй, будь ласка, що купили, а що ні, бо залишимось без ніштяків
2) придумайте на заброску ніштяк на 0,5кг, замотайте його в темний пакет, покладіть собі в рюкзак - будемо грати в угадайку :) Юля, Ден та Вадім, напарте свої забросочні ніштяки комусь
3) розділити всі продукти по групам:
---- на кожного учасника до заброски
---- на кожного учасника після заброски
4) роздати всім їх пайку їжі на до і після заброски
5) у трьох людей, які летять раніше забрати пакунки з їжею до заброски та віддати їм пакунки з їжею після заброски Юлі, Вадіма та Дена
.
adrenalin replied on #
Щербет я купив приблизно 4х340 грам.
Не куплено:
Мед 2х500 (був тільки у склі).
Фунчеза
Приправи: Ще треба 350гр.
купив 200гр: 2х20 перечь чорний, 2х20 перечь червоний, 2х20 каррі, 4х20 часник,
.
Julia_Skally replied on #
+окрім того що написав Женя треба ще докупити перевальні ніштяки - я дмала шоколадні медальки і не морочити голову. Знаю де вони є але треба зїздити.. я поставлю їх собі і нікому передавати не доведеться.
+ треба щезгущонку бутилку, варення, і коржі на торт.
Це все.
.
Денис391 replied on #
"ніштяк на 0,5кг" обовязково сьогодні принести і впарити його комусь ?* )
.
adrenalin replied on #
Нащо його комусь впарювати?
(с) "замотайте його в темний пакет, покладіть собі в рюкзак"
.
Julia_Skally replied on #
до що означає впарити?кожен носить і дістає свій ніштяк сам..і ми разом вгадуємо і їмо)
Ніштяки рулять)
Денис391 replied on #
Юля, Ден та Вадім, напарте свої забросочні ніштяки комусь. Це до вас трех відноситься)) Ви ж пізніше вилитите.. Ось , Люда , і написала що би ви їх комусь передали.. думаю це буде вірніше)
.
skitalets replied on #
тема ніштяків не дає вам спокою :)
по прильоту в Казахстан ніштяки кладуться в заброску і чекають на нас. Коли ми заберемо її, то всі ніштяки перемішані і незрозуміло де чиє - і ми починаємо гадати що там :)
Збираємось сьогодні
Julia_Skally replied on #
Сьогодні на 19.00 приходимо до Люди.
Планується:
- дофасувати крупи, відмаркерувати сир ковбасу і решту ніштяків.
Я підготувала списки того що допакувуватиметься. Там назвас і "с" - синій скотч, "ж" - жовтий. Потрбно буде з списку вирізати назву іприклеєти до продукту, який запакований перед тим в вказаний колір скотчу.
Планується це робити до 20.00
- Порізати і положити в сушку гриби і цибулю - це на заброску тому це просто обмотати скотчем скільки є))
Розважувати не потрібно ні на які порції.
- Потім ми розбираємо те що несемо.
Але мушу сказати що деякі продукти доведеться забирати в один одного пізніше, тому що мясо в салі ще робиться. Пізніше пропишу кому в кого що забрати.
Беріть рюкзаки з розрахунку що вам забирати потрібно до 12 кг дівчатам до 7-8
До речі візьміть по два пакети такі як з супермаркета - туди ми вам зложимо їжу до і після заброски.
Женя не забуть проскотч - треба буде помаркувати остатик їжі.
.
adrenalin replied on #
Скотч вже у Люди
Я хочу бути к 19 але може буду змушений запізнитись.
.
Денис391 replied on #
я затримуюсь на роботі. буду старатися як найскоріше приєднатися до вас. Страховки забрав.
Перша частина їжі.
Julia_Skally replied on #
Перевірте будь ласка їжу яку вам роздали на першу частину походу. Були деякі зміни тому вам треба буде дечим обмінятися. Змін небагато.
Відпишіться всі у коментарях чого в вас не має. Я і сама це знаю , але це для додаткового контролю.
На відповідь у що я можу розказати в кого це забрати.
-------
Таблицю додам ввечері не вийшло зараз)
Перевірка розданої їжі.
Julia_Skally replied on #
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AFWkTjiyFLlwwoROdWZn4ECksuyyxV9TzrhzE6XBrAg/edit#gid=574324797
Хто що несе можна перевірити тут.
Будь ласка відмітьте зеленим кольором зі свого списку що в вас є. Якщо чогось немає не панікуйте, так має бути:) Деякі компоненти вам треб поміняти або отримати від мене.
Женя відай Вадіму сир, а Вадім віддай не парні комплекти овочей.
Відмітитись потрібно до ввечору сьогодні - ввечері буду перевіряти чи все сходиться + треба час на перечачу їжі один одному, якщо це доведеться робити..
Змін в розгрузці не буде вже. Я сьогодні друкую таблички на похід.Тому можете очікувати на те що саме в табличці.
.
skitalets replied on #
дякую, що злила все в один файл :)
.
skitalets replied on #
відмітила:
- свою "после заброски"
- Вадіма "после заброски"
- Колі "после заброски"
- Сметани "до и после"
Більше в мене продуктів немає
.
Julia_Skally replied on #
.