Опубліковано Julia_Skally
ДЕДЛАЙНИ
- закупка для карманки і напоїв - 16.07.16
- крупи, сіль, цукор, приправи і для каш, компоти, карманка, сушане мясо (фарш, мясо, сир, інше) - 17.07.16
- закупка і фасовка фасовка супови комплектів солодкого, - 23-24.07.16
- мясо в салі , мед+лимони, та інші подібні речі 24, топлене масло - 31.07.16
12:25:06
Готовність сушки відповідно плануйте на ці дати.
Але прошу будь ласка вагу повідомляйте завчасно!
ПЕРЕЛІК ПРОДУКТІВ І СТРАВ
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gfUyI4TucWrhQ2eaoXG8NxfbdodeKnobzH0mSJBGI5A/edit#gid=645254973
Прошу всіх, буль ласка, проставити "ок", або "коментар" що до кожного пункту в вкладці "Відгуки"
Стартує сушка
Julia_Skally replied on #
ОВОЧІ
зелень - 150г
морква - 500г
цибуля - 500г
часник - 100
кукурудза - 300г
горошок - 300г
помідор - 300г
перець болгарський - 350г
кабачки - 100г (оновлено)
баклажани - 200г (оновлено)
броколі - 300г
брюсельська капуста - 300г
капуста цвітна - 300г
капуста звичайна - 400г
буряк - 250г
спаржа - 400г
картошка - 3000г
лимон - 100г
маслини - 100г
ЯГОДИ І ФРУКТИ
Малина 400
Смородина 400
Абрикоси 400
Сливи 400
Шовковиця 400
і інші які ви згадаєте ...
Ідея в тому щоб усі слідкували за сезонами протягом року і шукали дешеві , проте якісні варіанти потрібних продуктів. Пошуки незалежні від сушки, тобто якщо ви знайли вочі які в духовці не посуших, це не означає що купувати не потрібно, ви можете передати їх посушити комусь іншому, або позичити сушилку.
ВІДПИСУЙТЕСЬ ПІД ЦИМ ПОСТОМ
1. знайдені продукти відповідні ціні/якості
2. чи можете ви їх посушити
або такий формат:
1. Я беру на себе (ягоди/овочі/мясо такі то там) - це означає, що ви просто берете на себе і пошуки і сушку цього продукту.
.
skitalets replied on #
Дуже важливо зараз насушити продукти, які скоро стануть дорогими:
помідор - 300г
перець болгарський - 350г
кабачки - 200г
броколі - 300г
брюсельська капуста - 300г
капуста цвітна - 300г
або взагалі зникнуть з продажу
-------
беру на себе помідори
-------
оптовий овочевий ринок знаходиться за речовим ринком "Троєщина" вглиб вулиці Електротехнічна
.
Julia_Skally replied on #
Дякую за інфу)
Стас Бузулук - ти казав що ти можеш щось таке посушити відпишись будь ласка!
.
skitalets replied on #
зараз ніби є відносно дешеві баклажани в ЕКО та АТБ (від 5 до 8 грн за кг). В ЕКО вони були досить непогані на вигляд
.
Julia_Skally replied on #
ти ж наче казала баклажани не включати в розкладку..не памятаю правда чому..
.
skitalets replied on #
не баклажани, а кабачки і то їх просто зменшити, бо вони мені безвкусні: ні туди, ні сюди - наче трава :)
.
Julia_Skally replied on #
ааа))) блін а я не так зрозуміла. виправлю)
ПРОПОЗИЦІЇ
Julia_Skally replied on #
Ми вже писали про ваші вподобання в іншій темі.
Тут потрібно буде висловити свої пропозиції, ідеї рецептів, фішечокдля розкладки саме на літній похід.
Ідеї можуть бути що до сами рецептіів так і пропозиції що до експерементів сушки.
ФОРМАТ НАПИСАННЯ
1. назва
2. рецепт приготування/ силка
3. провірено/не провірено в походах
.не тестировалось
skitalets replied on #
Азу по-татарски (все сырьем):
Мясо 150-150 г,
масла топленого – 15 г,
томат-пюре – 15 г,
огурцов соленых 50 г,
картофеля – 150 г,
лука – 35 г,
соль,
перец,
чеснок.
Можно под нас интерпритировать :)
.
skitalets replied on #
http://ezidri.org.ua/recipe.html - Юлічка, думаю ти знайдеш щось цікаве і нам сподобається походна реалізація
https: / / vk . com / vtarelke?w=wall-4806561_511198 - можна потім самі шарики сушити і брати як цукати :)
.
Julia_Skally replied on #
Круто, можливо протестим щось на виїзді.
.
Andriyko replied on #
.
.ім. Пастіли :)
skitalets replied on #
Оскільки в мене тільки 1 спец. лоточок для рідких страв, а я не вмію робити маленькими масштабами, провела експеремент: посушила пастілу на пергаментній бумазі. Політ нормальний
тому, якщо вам хочеться посушити томатну пасту, аджику, чи ще щось таке - бумага вам на допомогу :)
Перелік блюд і продуктів
Julia_Skally replied on #
Привіт. Знаю що багато хто ще в походах, їм розповімо пізніше, але час уже ознойомлюватися з меню на похід та сшитись.
Ось силка по якій ви з всім зможете ознайомитися. Звісно деякі вкладки в процесі заповнення))
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gfUyI4TucWrhQ2eaoXG8NxfbdodeKnobzH0mSJBGI5A/edit#gid=645254973
Чекаю ваших відгуків що до набору блюд і решти продуктів. Після коментарів вношу все в меню по розкладу і порахую чого і скільки сушити.
Прошу всіх, буль ласка, проставити "ок", або "коментар" що до кожного пункту в вкладці "Відгуки"
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gfUyI4TucWrhQ2eaoXG8NxfbdodeKnobzH0mSJBGI5A/edit#gid=267033481
.
skitalets replied on #
Зафіксую в письмовому вигляді про що сьогодні говорили, щоб не протіряти:
- в усі супчики (крім борщу) має бути крупова засипка (гречка, перловка, рис, макарони), щоб не сьорбати саму юшку. Це просто по мотивам сирного супу без нічого - додавай в нього рис, або макарошки.
- борщ тільки з капустою :) ну ти поняла
- вага 550-570-600, макс. 630г
- уважніше комбінувати страви, напр., в дні із борщем ніяких какао, бо в сумі дає великий приріст ваги
.
Julia_Skally replied on #
Дивіться шапку теми, там уже є інфа коли ми будемо сушитися закуплятися і фасуватися.
Подивіться, будь ласка, зарання і якщо хтось не може - одразу пишіть мені.
Впринипі там потрібно буде лише певна кількість людей , можливо не всі, але раджу приходити всім. Фасовка це наспраді одна з прикольних речей в підготовці. Тоді всі і здружуються більше. Якщо не включати мороз і не починати до цього відноситися ніби "заставили", то от побачите буде навіть весело)
Можемо це поєднувати з певними тимбілдингами (див. кіно, зробит пробіжку в новому районі, випити і поїсти чогось смачненького, зіграти якусь настолку, ваші ідеї - звісно уже це все після фасовки)))
.По сушке
denchik replied on #
у нас же пока нету никакого списка что сушить ?
.
Julia_Skally replied on #
Так, поки не має, адже чекаю ще відгуків від всіх. Я ж обіцяла чати всім час на це до неділі.
На наступному тижні пишеться розкладка (розгорнута, по нормам) і через тиджень у вас буде інфа що і скільки сушити.
Внесу все це в таблицю по силці, з якою ви вже знайомі.
Сушка
Julia_Skally replied on #
Редагувати можна колонки "Хто сушить" і "Вже посушено"
Посилання на табличку:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gfUyI4TucWrhQ2eaoXG8NxfbdodeKnobzH0mSJBGI5A/edit?usp=sharing
.
Apricot replied on #
Я вибачаюсь Юль, але давай без сушеної печінки...нехай печінка поживе: )
.
Julia_Skally replied on #
Я вибачаюсь чомусь провтикала її прибрати. Я вже тобі казала її не буде.. я приберу)
.
skitalets replied on #
А сколько надо рыбы? Я попробую у себя посмотреть (напр., лосось мороженный 5є/кг вроде не сильно дорого)
Могу посмотреть какие-то батончики на сладкое, или что-то еще. Думай, заказывай.
Є контакт?
Julia_Skally replied on #
Останім часом, коли пробіжки стали самостійні і ми перестали часто бачитись, кожен вирішив що і в обовязках не обовяково звітуватись.
Мене дуже засмучує відношення до обовязків один одного - якщо віка завснар, то це не значить що вона знайде сама всім вам лічку і заповнить таблицю, а Юля медик підготує вам особисті аптечки та полікує зуби, а я завхав - посушу за всіх Іжу і пофасуюсь. Це в наші обовякі не входить, входить лише планування, контроль, та безпосередня участь!
Мене засмучуєю:
1. Коли на прохання відписати про підходять/не підходять дати на фасовку, з коментарем, що готова під вас підлаштуватися, за умови, що ви зарання повідомите мені свої можу/не можу.
2. Коли хтсь не встигає насушитись і мовчить, або збираєтсья купляти готову сушкуц, не намагаючитсь звязатися зі мною і попередити про такі справи. Ди то ви думаєт що сушка то приговор, чи що.. зрозумійте, ми якби в команді працюємо і якщо хтось не встигає інші, хто справився можуть допомогти.
Я в останнє прошу кожного під цим постом підповісти на ці питання до кінця дня:
1. Присутність на фасовці 16-17 (+/-)
2. Присутність на фасовці 23-24 (+/-)
3. По списку продукти які ви сушите і їх стан ( в вазі) на сьогоднішній день
Якщо на якесь із питань відповідь негативна, як ви це плануєте вирішувати?
Варіанти:
- потрібна допомога досушити
- відпрацюю чимось іншим ( напр. не сушусь - пофасуюсь, не фасуюсь - посушусь)
- хочу щоб продукти які я записав на себе ми просто купили щоб не паритись ( це й варіант тільки за згодою зі мною, так як не всі продукти можна купити).
А ще нагадую що не всі продукти ми можемо купити тут в Києві, тому прожу постаратися з вагою лічки, так як мені потрібно прикінути скільки ми можемо купити тут. Ви ж не хочете тартити час на закупку в Грузіїи (принаймні не цілий день)?
.
Ірко replied on #
-
+
М'ясо свинина, мисливські ковбаски, копчене мясо( все готове, точну вагу скажу в понеділок)
.
spiker replied on #
1.-
2. буду 24го не дуже зранку, бо лише в 9 приїду в Київ (планую, як куплять квитки не знаю)
3.частину віддав, хліб і грибів не встигаю досушити, картоплі буде біля 2кг
п.с. готовий допомогти у інші дати, закупка наприклад,
.
Tarasova replied on #
23-24 +
Буряк тобі віднесла
.
adrenalin replied on #
+ (краще 17)
+
Аджики дві банки насушив, вагу не знаю
.для статистики
skitalets replied on #
1, 2) мне не буде на жодному із фасувань
3) Юлічка, кальмари тут коштують 900г - 7,3є. Мені здається це буде дуже дорого для команди. Але я можу зробити, якщо скажеш
.
Vadim_ replied on #
+
-
.
denchik replied on #
1-
2-
3 в четверг думаю все будет уже
я и вадим работаем по выходных прошу дать нам задание что и сколько фасовать что бы мы сами дома пофасовались
Найактуальніший план фасовки
Julia_Skally replied on #
16.07 -17.07
І так. Завтра фасовка.
Будуть Я, Женя, Аретм Вадім.
Закупляємся в Ашані на окружній в 11.00.
Беріть будь ласка з собою рюкзаки ( купяємо крупи - всі, деякі напої ( чай, каву, какао, кисіль), сіль, цукор - весь).
Приходимо до мене: фасуємо те що купли, та ті продукти які вже насушені.
Женя принось своє і Вікіне і Ірине. Ми пофасуємов мясо, та різні бобавки, томатну пасту, аджику і ін.
Якщо справимся за день з цим планом - в неділю не зустрічаємся.
23.07 -24.07
Юля Т. Іра, Віка, знову Женя, Саша П, Стас Б.) зустірчаємся в суботу 23-го теж на 11.00 в Ашані на Окружній в неділю простов мене вдома - дофасовуємся забираємо продукти (ВСІ ЗАБИРАЮТЬ ПРОУДКТИ!!!)
31.07
Мся в салі - Ден
Топлене масло - ???
Мед + Лимон - ???
Ми купуєм додаткове місце для багажу за 15 дол., тому купуємо всю їжу і веземо з собою з Києва.
Те що на заброску - ми кладемо в окремі пакети ( типу клітинчастих) і перевозимо як додатковий багаж - поітм їх відразу відправлємо на місце заброски.
.
skitalets replied on #
Юлічка, а нагадай мені, що у нас із карманкою?
.
Julia_Skally replied on #
Ну карманка вийшла 55г. Я закладала 70 спочатку, але цукерки вийшли 15 г - 2 шт. В минулому році так само напенво було)) тіпа на 15 грам менше, боя і тоді закладала на них 30г( в інтернеті вичитала що стільки).
Ще зменшила порцію на горіхи і сушку на 5 г від минулорічної.
Тобто зараз:
- цукерки 15г
- сушка 1 - 15г
- сушка 2 - 15г
- горіхи 10г
Враховуючи на урізання розкладки в цілому до 570-600г - вийшло якраз ідеально.
Всетаки на кашах чи овочах не хотілося урізатись.. і то яі там ірізалась теж.
Що саме в карманці можеш глянути по табличці:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1gfUyI4TucWrhQ2eaoXG8NxfbdodeKnobzH0mSJBGI5A/edit#gid=2101640017
.
skitalets replied on #
З таким раціоном харчування, я побоююсь, що знову не схудну в поході :) не те, щоб я ставила ціль схуднути, просто це вже якась звичка, чи що.
Дякую, ти молодець.
Допоможи Вікі в мотивуванні Стаса та Вадіма розприділити все спорядження. Ну і потім сама розкидай їжу.
Уточніть хто буде бензовозом цього року?
.
denchik replied on #
уточнили
.
denchik replied on #
сколько примерно скидываться на еду
.
skitalets replied on #
считай 50-60грн/день
.
denchik replied on #
На будущее для всех завхавов т к пакеты с под сока выжат 35 грам а мы всегда не учитываем их на 13 порциях выходит лишних 445 грам
.
skitalets replied on #
ты не представляешь сколько весят скотч и пакетики на всю еду :)
.
denchik replied on #
просто тара под мясо в сале самая тежолая если вдруг кому то захочеться сделать 15-20 порций это будет очень очень много лучше делать по меньше
я думаю тара под мясо в сале весит где то как половина всех пакетиков и скоча
.
skitalets replied on #
ну, это уже весовая политика группы. Если решат делать, то так и быть. Но за вес спасибо. А ты не искал среди пакетов самые легкие? Не сравнивал, напр, из-под молока и сока, или разных соков. Пластиковая бутылка с широким горлом на 1л - 35г, туда влазит окло 900г мяса в сале, т.е. около 2х порций. Это достаточно выгодно, если правильно расставить мясо в сале по приемам
.
denchik replied on #
огромное спасибо Вике не знаю что бы я делал без тебя
но у меня были токо пакеты из под сандоры
.
denchik replied on #
ну а вообще да я написал просто что бы делали как можно меньше количество порций комбинировать и все такое так намного выгодней не просто в пользовании как мы всегда думали а и еще существенно економит вес
.
skitalets replied on #
в прошлом году мы ходили с бутылками, мне понравилось. А вот как было остальным я не знаю. Были бутылки 0,5 и 1л
.
Stasun replied on #
Комбінувати- це що саме ти маєш на увазі? Взагалі ідеально коли в одній пачці декілька порцій, але в нашому випадку це неможливо!. Так як в нас мясо в салі на супи які раз вдень, таке роблять тілки якщо підряд прийоми ранок вчір з мясом в салі.
Ми ж не можемо запаквати розрізати коробк, а потім зберігати врюкзаку - вонов се розтечетсья. Тому використовують або бутилки які можна видавлювати ( кщо по 900-1000мл, або коробки на один раз - так як у нас. Насправді в минулому році мені теж сподобавс споіс схрещений - бутилки, але на один раз.
Їз назбирати простіше.
А про соки і так всі знають - тому дивно не дивно що Віка назбирала, а дивно що ти не збирав, ти ж взявся за мясо в салі. Міг би по учаснкиам попитати, в мене майже кожен день коробки з під соку викидаються.
Юля А.
.опять из одного предложения выходит разоговор на пол книги
denchik replied on #
я говорил на 2 тренировки прринесите пожалуста бутылки
я бежный студент который пьет воду с под крана и не покупает соки и воду
комбинировать я ничего не имел против нашей раскладки меня все устраеивает все божественно я имел введу что вдруг когда то вас в будущем переклынет и вы скажете 30 порций мяса в сале потому что потому что.Так лучше не надо делать
.
Stasun replied on #
Надіюсь не прийдеться варити мася в салі 30 порцій)
Юля А.
.вже на правах вільної розмови
skitalets replied on #
в Фани ми робили 18шт (10 каші та 8 супів), думаю що 30 це реально. Хоча можна запитати в Марішки Ходирєвої, скільки було м’яса в салі в їхню 6 к.с.
.
denchik replied on #
На будущее для всех завхавов т к пакеты с под сока выжат 35 грам а мы всегда не учитываем их на 13 порциях выходит лишних 445 грам