ЗВІТ
про гірський туристський
спортивний похід 2 категорії складності
по горах Кримського півострова
здійснений з 3 до 11 січня 2010р.
Маршрутна книжка - 32/2009.
Керівник групи: Новак Олексій Миколайович
Адреса керівника: м. Вінниця вул.Литвиненко 1 кв.26
Маршрутно-кваліфікаційна комісія розглянула звіт і вважає, що похід може бути зарахований усім учасникам і керівнику ___________ категорії складності.
ЗМІСТ
1. Довідкові дані про похід
2. Організація походу
3. Графік руху
4. Паспорти локальних перешкод
4.1. пер.Тирке
4.2. пер.Пір?я
4.3. пер.Хаос
4.4. пер.Холодний кулуар
4.5. Південний кулуар Еклізі
5. Розрахунок складності маршруту
Висновки, рекомендації, утотожнення
Перелік використаної літератури
Додаток А (Перелік спорядження)
Додаток Б (Перелік продуктів)
1. ДОВІДКОВІ ДАНІ ПРО ПОХІД
Організація що проводить похід: Самодіяльна група м. Вінниці
Параметри походу:
Вид туризму | Категорія складності | Протяжність активної частини, км | Тривалість | Термін проведення | |
Загальна | Ходових днів | ||||
Гірський | 106,5 | 9 | 9 | 03.01 - 11.01.2010 |
Район походу: Кримський півострів
Нитка маршруту:
с.Перевальне - ур.Альошина вода - т/с Партизанська - пер.Тирке Центральний (1А) - вдсп. Джур-жур - пер.Пір?я (1Б) - хр. Демерджи яйла - г. Демерджи (н/к) - пер.Хаос (1А*) - пер.Ангарський (н/к) - г. Цукрова головка (н/к) - пер.Холодний кулуар (1Б) - г. Ангар Бурун (н/к) - верхнє плато Чатир-даг - г. Еклізі-Бурун (н/к) - пер.Еклізі-Бурун півд. (2А) - с. Розове - хр. Бабуган яйла - в.Роман-Кош (н/к) - хр. Ялтинська Яйла - м. Ялта
Склад групи:
? п/п | П.І.П. | Дата народження | Місце роботи | Адреса проживання | Досвід участі та керівництва | Обов?язки у групі |
1 | Новак Олексій Миколайович | 1988 | ВНТУ, інженер ННЦ ЗІККС | м.Вінниця вулиця Литвиненко 1/26 | 5ПУ Урал,2 ПК ЛП 3А Тянь-Шань, Памір,1БК | Керівник |
2 | Советов Олександр Вікторович | 1957 | ООО "Галерея-Алекс" | м.Москва вулиця Бойцовая 22/5 | 5ПК Урал ЛП 3АУ Тянь-Шань, Памір,2БК | Замісник |
3 | Руденко Ольга Олексіївна | 1988 | ВНТУ студентка | м.Вінниця вулиця Келецька 95/404 | 4ПУ Урал ЛП 2АУ | Орієнтувальник |
4 | Харитинч Інна Михайлівна | 1988 | ВНТУ студентка | м.Вінниця вулиця Келецька 100/515 | 3ПУ Карпати ЛП 1БУ | Скарбник |
5 | Морозов Іван Олександрович | 1976 | Інженер | м. Москва пр.-т Маршала Жукова12 | 1ПУ Карпати ЛП 1БУ | Топограф |
6 | Білокур Володимир Михайлович | 1980 | ТОВ АТУ Інженер | м.Вінниця просп. Юності 24,66 | 3ПУ Карпати ЛП 1БУ | Завгосп |
7 | Гайдучок Олександр Олександрович | 1982 | ТОВ АТУ Інженер | с.Кордишівка вул. Гагаріна 1 | 3ПУ Карпати ЛП 1БУ | Рем. майстер |
8 | Музичка Олександр Петрович | 1981 | ВНМУ клін. Ординатор | м.Вінниця вулиця Мечникова 26 | 1ПУ Карпати ЛП 1БУ | Лікар |
Відомості про проходження маршруту учасниками:
Руденко Ольга Олексіївна не вийшла на маршрут в зв?язку із травмою отриманою у попередньому поході.
Морозов Іван Олександрович не вийшов на маршрут в зв?язку з викликом на роботу.
Інші учасники пройшли маршрут повністю
Місце знаходження звіту:
Письмовий скорочений звіт знаходиться у бібліотеці МКК т/к КПІ "Глобус" та у бібліотеці Вінницького обласного центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій, електронна версія звіту знаходиться у т/к "Одісей" ВНТУ.
Звіт розглянуто МКК т/к КПІ "Глобус" ФСТ 126-04-20300000
Загальна ідея походу
Після проходження учасниками походу суттєвої кількості спортивних походів різної категорії складності виникло питання організації та планування походів вищих категорій у районах середньогір?я та високогір?я. В зв?язку з цим необхідним був плавний перехід від трав?янистих влітку та сніжно-фірнових взимку схилів Карпат до скельно-осипних та сніжно-льодових схилів у майбутніх походах. Як базу для такого переходу доцільно обирати гори кримського півострова у зимових умовах. У цей час з?являється можливість познайомитись із технікою руху по осипним, скельним, засніженим схилам, попрактикуватись у рухову більш стрімкими схилами ніж в Карпатах. Також немало важливим є формальна сторона походу.
Зимовий похід у Кримських горах дозволяє вихід на маршрут із класифікованими локальними перешкодами, що є обов?язковим елементом будь-якого походу вищої категорії складності.
Водночас настав час та бажання познайомитись з таким популярним та цікавим гірським районом України.
Варіанти під?їзду та від?їзду
Розпочати маршрут Кримським півостровом можна із будь-якого населеного пункту. Основним шляхом заїзду є залізниця. Потягом можна дістатись північної точки району, м. Сімферополя, та південно-західної, м. Севастополя. Із будь-якого із цих міст рейсовим автотранспортом можна дістатись початкової точки маршруту.
Інфраструктура півострова надзвичайно розвинена.
Аварійні виходи
Під час проходження маршруту аварійні виходи можна умовно розділити на 3 частини.
До виходу на хр. Демерджи яйла вихід можна здійснювати будь-якою долиною до найближчого населеного пункту.
Із хр. Джемежи яйла та Чатир-даг яйла аварійний вихід здійснюється в строну траси Сімферопіль - Ялта.
Із хр.Бабуган яйла та Ялтинська яйла спуск здійснюється в сторону південного узбережжя півострова.
У випадку аварійної ситуації вихід до населеного пункту займе не більше доби.
Зміни маршруту
Під час проходження походу змін із формальної сторони маршруту не було. Проходження деяких перевалів здійснювалось відмінно від рекомендованого у літературі.
Ділянка маршруту | Км. | Ходовий час год. | Метеоумови | Характер шляху |
3 січня | ||||
с.Перевальне - хр.Долгоруко-вська яйла - т/с Партизанська | 12 | 5 | Пасмурно t-80 | Грунтова дорога |
Підсумок | 12 | 5 | Перепад висоти ? +700 м; -395м. | |
4 січня | ||||
т/с Партизанська - хр.Тирке яйла | 2,5 | 2,5 | Сніг t-50 | Залісений схил |
хр. Тирке яйла | 2 | 1 | Вітер сніг t-100 (при вітрові) | Засніжене плато яйли. |
спуск пер.Тирке | 0,5 | 2 | Скельні виходи, сніжно-фірновий схил | |
спуск до вдсп.Джур-Джур | 5 | 2,5 | t-50 | Засніжений схил, рух долиною вздовж річки |
Підсумок | 10 | 8 | Перепад висоти - +600м; -700м. | |
5 січня | ||||
всп.Джур-Джур - гребінь відрогу | 2 | 2 | Сніг t-30 | Засніжений лісистий схил |
траверс схилу | 1,5 | 1 | Сніг, туман t-30 | Засніжений схил, бурелом |
підйом на перевал Пір?я | 1,5 | 2,5 | Туман, t-50 | Засніжений схил, кулуар перевалу |
пер.Пір?я - хр.Демерджи яйла | 4 | 2,5 | Туман, відсутня видимість, t-100 | Засніжене плато, виходи лісу, незначні перепади висоти. |
Підсумок | 9 | 8 | Перепад висоти - +700м. | |
6 січня | ||||
хр. Демерджи яйла - пер.Хаос | 5 | 2,5 | Туман, відсутня видимість t-100 | Засніжене плато, виходи лісу |
спуск пер.Хаос | 1 | 2 | Пасмурно, сніг, t-20 | Середньо та велико обломочна осип |
Пер.Хаос - пер.Ангарський | 6 | 2,5 | Дощ, хмарно, t+30 | Грунтова дорога. |
Підсумок | 12 | 7 | Перепад висоти - -700м. | |
7 січня | ||||
пер.Ангарський - траверс схилу плато | 2,5 | 3 | Туман, відсутня видимість t-00 | Засніжений лісовий схил |
підйом на пер.Холодний кулуар | 0,5 | 1 | Засніжений кулуар перевалу. | |
г.Ангар-бурун - г. Еклізі-бурун | 2 | 2 | Плато, місцями залишки снігу | |
Підсумок | 5 | 6 | Перепад висоти - +700м. | |
8 січня | ||||
спуск пер.Еклізі | 1 | 5 | Сонячно, безвітряно, t+100 | Скельно-осипний кулуар |
пер.Еклізі - пол.Саурган | 3,5 | 1,5 | Сонячно, безвітряно, t+100 | Рідкий ліс, незначний схил |
Підсумок | 4,5 | 6,5 | Перепад висоти - -800м. | |
9 січня | ||||
пол.Саурган - с. Ізобільне - хр.Бабуган яйла | 18 | 7 | Малохмарно, безвітряно t+150 | Рідкий ліс, сніжний покрив відсутній |
Підсумок | 18 | 7 | Перепад висоти - -550м; +1100м. | |
10 січня | ||||
хр.Бабуган яйла - хр.Ялтинська яйла | 18 | 7 | Малохмарно, безвітряно t+150 | Тряв?янисте плато яйли, незначні перепади висоти |
Підсумок | 18 | 7 | Перепад висоти - +300м; -250м. | |
11 січня | ||||
хр.Ялтинська яйла | 11 | 2,5 | Малохмарно, безвітряно, t+150 | Трав?янисте плато яйли, незначні перепади висоти |
Хр.Ялтинська яйла - м. Ялта | 6 | 2 | Рідкий ліс, грунтова дорога. | |
Підсумок | 17 | 5 | Перепад висоти - - 1100м. | |
Загалом | 106,5 | 59,5 | Перепад висоти - +4100 м; - 3395м м. |
4. Паспорти локальних перешкод
4.1 пер. Тирке центральний
4.2 пер. Пір?я
4.3 пер. Хаос
4.4 пер. Холодний кулуар
4.5 пер. Південний кулуар Еклізі
5. ВИЗНАЧЕННЯ КАТЕГОРІЇ СКЛАДНОСТІ МАРШРУТУ
Відповідно до методики визначення категорій складності туристських спортивних маршрутів від 8 грудня 2001 р., розрахунок категорії складності проводиться для маршрутів що відрізняються від наведених у переліку класифікованих маршрутів. При розробці пройденого маршруту за основу було взято нитку маршруту наведену у зазначеному переліку:
(Е) с.Перевальне - ур.Кизил-Коба - ущ.Альошина Вода - т/с Партизанська - стр.Партизанка - пер.Тирке Центральний (1245м) (1А) - вдсп. Джур-джур - пер Пір'я - Демерджi-Яйла - т/с Джурла - г. Демерджі (1359м) - спуск по кулуару Хаоса (1Б) - т/б "Ангарський перевал" - г. Цукрова Голова - Ангарська Стінка - Холодний Кулуар - г. Ангар-Бурун (1Б) - верхнє плато г. Чатирдаг - г. Еклiзі-Бурун (1527м) спуск по південно-західному кулуару (1Б) - т/с Ат-Чокрак - Бабуган-Яйла - г. Роман-Кош (1545м) - пер. Гурзуфське Сідло (више с. Запрудне) - вихiд на г. Парагельмен (1Б) - т/б "Карабах". (120км)
Нитка була змінена із врахуванням адміністративно-правових обмежень при пересуванні півостровом.
У результаті проходження маршруту маємо:
Параметр | Значення | Необхідно для 1 к.с. | Необхідно для 2 к.с. | Відповідність к.с. згідно таблиці 1 та 2 методики |
Протяжність | 106,5 км. | 100км | 120км | 1к.с. |
Тривалість | 9 днів | 6 днів | 8 днів | 2к.с. |
Набір ЛП | 1А - 2 1Б - 2 2А - 1 | 1А - 2 | 1А - 1 1Б - 2 | 2к.с. з елементами |
Відповідно до наведеної таблиці маршрут повністю відповідає заявленій категорії.
Протяжність маршруту на 88,75% відповідає протяжності маршруту 2 к.с.
За іншими параметрами відповідно до методики маршрут відповідає 2 к.с.
Заявочний досвід групи допускає випуск у похід 2 к.с.
Відповідно до пункту пояснень таблиці 2,1 правил змагань зі спортивного туризму, пункту 3 Методики визначення категорії складності маршрутів спортивних гірських походів МКК може надати пройденому маршруту 2 к.с.
Відповідно до пункту 23 порядку класифікації маршрутів туристських спортивних походів дане підвищення категорії може бути здійснено за результатами проходження маршруту.
ВИСНОВКИ, РЕКОМЕНДАЦІЇ, УТОТОЖНЕННЯ
У результаті проходження маршруту було пройдено цікавий та корисний гірський маршрут. Попри поширену думку що Кримські перевали досить умовні від класичних перевалів у інших гірських районах їх відрізняє односторонність. Проте технічна складність повністю відповідає заявленим категоріям.
Усі пройдені у маршруті перевали відповідають своїм категоріям складності відповідно до методики категорування. Однак, складність пер.Тирке коливаєтся між 1А та 1Б в сторону ускладнення, пер.Холодний кулуар за зазначених умов проходження також може бути категорований неоднозначно, але в сторону спрощення. Маршрут спуску із пер.Еклізі півд. За характером схилу та кількістю мотузок відповідає перевалу 2Б, за часом затраченим на спуск - 2А. При проходженні перевалу по даному маршруту на підйом однозначна оцінка перевалу 2Б.
Для повторного проходження групі варто передбачати не складність пересування яйлою чи долиною у зимових умовах, а перепад висоти. Більша частина ходового часу втрачена на подолання схилів при підйомі на яйли.
Суб?єктивною складністю є неоднозначність точок входу у більшість перевальних кулуарів. Для подальшого випуску та захисту маршрутів можна рекомендувати не прив?язуватись до конкретного опису перевалу. Шлях спуску із яйли та його складність повинна визначатись на місці керівником відповідно до фактичного досвіду групи.
Перевали що не мають чітко виражених кулуарів які виводять на чітке пониження хребта визначаються важко, і описи які використовувались при підготовці до маршруту у недостатній мірі описують саме точку входу у перевал.
Загалом даний маршрут дає добру технічну підготовку для проходження категорійних маршрутів вищих категорій.
Перелік використаної літератури
1. Кокарев Ю. М. Туризм - школа воспитания. - Минск: Полымя,1982.
2. Шимановский В. Ф. Питание в туристском путешествии. - М. Профидат,1986.
4. Кашевник Б. Л. Приёмы и средства страховки с использованием альпинистской верёвки. - М. Турист,1989.
5. Директор Л. Б. Снаряжение для горного туризма. - М. Профиздат,1987.
6. Алёшин В. М., Серебренников А. В. Туристская топография. - М. Профиздат,1985.
7. Коструб А.А. Медицинский справочник туриста. - М. Профиздат,1986.
8. Правила змагань "Пішохідний туризм" Міністерство спорту України 2008р.
9. Методика визначення категорій складності туристських спортивних
маршрутів.
10. Додаток 1 до постанови Виконкому Федерації спортивного туризму України
від 27травня 2002р. Протокол ?23, п. ?4 (Вимоги до складання звіту про
спортивний туристський похід)
11. Матеріали бібліотеки т/к КПІ "Глобус"
12. М. В. Закалдаєв "Перевалы горного Крыма"
Додаток А Перелік групового та особистого спорядження
? | Наименование | Кол-во |
1 | Куртка штормовая | 1шт |
2 | Штаны штормовые | 1шт |
3 | Термобельё | 1ком |
4 | Флис, полар низ | 1шт |
5 | Флис, полар верх | 2шт |
6 | Шапка | 1шт |
7 | Перчатки лёгкие флисовые | 1пар |
8 | Перчатки тёплые | 1пар |
9 | Футболка с длинным рукавом | 1шт |
10 | Носки тёплые | 4пар |
11 | Носки обычные | 3пар |
12 | Носки капроновые женские | 3пар |
13 | Ботинки | 1пар |
14 | Фонарики | 1пар |
15 | Каска | 1шт |
16 | Система низ | 1шт |
17 | Ус самостраховки | 1шт |
18 | Карабин | 3шт |
19 | Тормозное | 1шт |
20 | Жумар | 1шт |
21 | Прусик | 1шт |
22 | Кошки | 1пар |
23 | Ледоруб | 1шт |
24 | Палки трекинговые | 1пара |
25 | КЛМН | 1ком |
26 | Термос | 1шт |
27 | Газ | 2бал |
28 | Фонарик | 1шт |
29 | Батарейки | 3ком |
30 | Спички | 2уп |
31 | Рюкзак | 1шт |
32 | Коврик | 1-2шт |
33 | Спальник | 1шт |
Груповое | ||
34 | Палатка | 2шт |
35 | Горелка | 2шт |
36 | Котелки | 2шт |
37 | Лопата снежная | 1шт |
38 | Оргстекло, сухой спирт | чучуть |
39 | Аптечка | 1компл |
40 | Верёвки | 2шт |
41 | Карабины | 8шт |
42 | Крюки | 6шт |
43 | Закладки | 8шт |
44 | Молоток скальный | 2шт |
03.янв | зв | Догорук | |
об | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
04.янв | зв | Макарон, сыр, зажарка, чай, печенье | Тырке-джур |
об | Батончик, арахис, сырок, леденцы | ||
Колбаса, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
05.янв | зв | Пюре, зажарка, рыба, печенье, сухари, чай | Перья-джемер |
об | Батончик, орехи, курага, леденцы | ||
Колбаса, сало, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
06.янв | зв | Овсянка, молоко, изюм, печенье чай | Хаос-Ангар |
об | Батончик, халва, орехи, леденцы | ||
Колбаса, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка, Блинчики | ||
07.янв | зв | Макарон, сыр, зажарка, чай, печенье | Холодный-Чатыр |
об | Батончик, курага, финики, леденцы | ||
Сало, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
08.янв | зв | Овсянка, молоко, изюм, печенье чай | Эклизи-Аулунь |
об | Батончик, арахис, сырок, леденцы | ||
Колбаса, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
09.янв | зв | Пюре, майонез, рыба, печенье, сухари, чай | Конёк-Бабуган |
об | Батончик, орехи, халва, леденцы | ||
Сало, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка, Блинчики | ||
10.янв | зв | Макарон, молоко, изюм, чай, печенье | Бабуган-Ялтинская |
об | Батончик, курага, финики, леденцы | ||
Колбаса, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
11.янв | зв | Овсянка, молоко, изюм, печенье чай | Ялтинская-Вниз |
об | Батончик, арахис, сырок, леденцы | ||
Сало, сухари | |||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка | ||
12.янв | зв | Макарон, зажарка майонез, грудинка, сухари, чай | Запас |
об | Сало, сухари, сырок | ||
уж | Суп, зажарка, сухари, майонез, капуста, пюре, соя, грудинка |
03 | 04.янв | 05.янв | 06.янв | 07.янв | 08.янв | 09.янв | 10.янв | 11.янв | 12.янв | ||||||||||||||||||||
уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | зв | об | уж | ||
Суп | 350 | 35 | 35 | 35 | 35 | 35 | 35 | 35 | 35 | 35 | 35 | ||||||||||||||||||
Пюре | 220 | 10 | 10 | 60 | 10 | 10 | 10 | 10 | 60 | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||
Макарон | 160 | 40 | 40 | 40 | 40 | ||||||||||||||||||||||||
Овсянка | 180 | 60 | 60 | 60 | |||||||||||||||||||||||||
Молоко | 124 | 31 | 31 | 31 | 31 | ||||||||||||||||||||||||
Зажарка | 225 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | |||||||||||||
Грудинка | 330 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | |||||||||||||||||
Сало | 225 | 45 | 45 | 45 | 45 | 45 | |||||||||||||||||||||||
Колбаса | 180 | 45 | 45 | 45 | 45 | ||||||||||||||||||||||||
Сыр | 40 | 20 | 20 | ||||||||||||||||||||||||||
Соя | 200 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | 20 | ||||||||||||||||||
Майонез | 600 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | 50 | ||||||||||||||||
Капуста | 100 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
Рыба | 84 | 42 | 42 | ||||||||||||||||||||||||||
Орехи | 90 | 30 | 30 | 30 | |||||||||||||||||||||||||
Арахис | 90 | 30 | 30 | 30 | |||||||||||||||||||||||||
Халва | 60 | 30 | 30 | ||||||||||||||||||||||||||
Изюм | 60 | 15 | 15 | 15 | 15 | ||||||||||||||||||||||||
Леденцы | 240 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | ||||||||||||||||||||
Сырки | 200 | 50 | 50 | 50 | 50 | ||||||||||||||||||||||||
Курага | 90 | 30 | 30 | 30 | |||||||||||||||||||||||||
Финики | 60 | 30 | 30 | ||||||||||||||||||||||||||
Батончик | 416 | 52 | 52 | 52 | 52 | 52 | 52 | 52 | 52 | ||||||||||||||||||||
Печенье | 320 | 40 | 40 | 40 | 40 | 40 | 40 | 40 | 40 | ||||||||||||||||||||
Чай | 57 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | |||||||||
Сахар | 570 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | |||||||||
Компот | 135 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | 15 | |||||||||||||||||||
Соль | 70 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | 7 | ||||||||||||||||||
Специи | 100 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | 10 | ||||||||||||||||||
Сухари | 870 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 | 30 |
гр на раз | 6446 | 250 | 178 | 252 | 250 | 220 | 232 | 250 | 209 | 232 | 250 | 228 | 232 | 250 | 209 | 252 | 250 | 220 | 232 | 250 | 189 | 232 | 250 | 209 | 252 | 250 | 198 | 140 | 250 |
гр в день | 280 | 680 | 702 | 691 | 710 | 711 | 702 | 671 | 711 | 588 |